Volledig scherm
Het gebouw van Smit Draad in Nijmegen. © Do Visser/De Gelderlander

Smit Draad pakt ziekmakende fabriek aan

NIJMEGEN - Smit Draad gaat tal van maatregelen nemen om werken in de kabelfabriek veiliger en gezonder te maken. Er ligt een plan van aanpak om de werknemers in de Nijmeegse fabriek zo min mogelijk bloot te stellen aan schadelijke dampen.

De maatregelen variëren van aangepaste ventilatie en goede afzuiging tot alternatieven voor gevaarlijke chemische stoffen waarmee gewerkt wordt.

Eisen overgenomen
Dat is de uitkomst van het overleg, donderdag, tussen directie en raad van commissarisen van Smit Draad en vakbond FNV. Vakbondsbestuurder Jan de Jong is blij met het resultaat. De bond had 2 weken eerder 7 eisen op tafel gelegd. Die zijn allemaal overgenomen.

Zijspoor
Smit Draad kondigde donderdag tevens aan directeur Wim de Vries niet langer de verantwoordelijke man is voor het arbo-beleid. Die taak krijgt financieel manager Claus van Huykelom er bij. Dat betekent volgens een woordvoerder van Smit Draad niet dat De Vries op een zijspoor is gezet.

Ingrijpen
De raad van commissarissen van het bedrijf greep twee weken geleden in bij het bedrijf, na berichten over zieke werknemers en slechte arbeidsomstandigheden. Directeur Wim de Vries was met vakantie. Hij keerde maandag 27 juli terug.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.