Vorige week donderdag ging het mis op de Weurtseweg. Nadat een fietser zwaargewond raakte bij een aanrijding, pleitten omwonenden voor actie. De weg moet veiliger, vinden zij.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week donderdag ging het mis op de Weurtseweg. Nadat een fietser zwaargewond raakte bij een aanrijding, pleitten omwonenden voor actie. De weg moet veiliger, vinden zij. © Persbureau Heitink

Snel actie tegen ‘racebaan’ Weurtseweg na noodkreet wijk: ‘Voorkom dat onze kinderen slachtoffer worden’

NIJMEGEN - Tijdelijke drempels, klaar-overs of extra waarschuwingsborden? De gemeente Nijmegen gaat snel kijken hoe de Weurtseweg veiliger kan worden. Een grote wens van de buurt. Anders blijft het niet bij het zware ongeluk van vorige week op ‘de racebaan’, luidt de vrees.

4 reacties

 • J le Blanc

  1 maand geleden
  Ai, als de Nijmeegse verkeerskundigen zich ermee bemoeien dan berg je maar. Kijk naar de totaal onbegrijpelijke aanpassing aan de rotonde Industrieweg/Voorstadslaan. Fietsers vinden deze afslag zó gevaarlijk en eng dat zij massaal de afslag mijden door over de stoep te fietsen, om zo (bijna-)aanrijdingen met auto's te voorkomen. Waardoor de onveiligheid voor fietsers én voetgangers dus alleen maar achteruit is gegaan. Reactie van de ambtenaren? "Aanpassing is volgens het boekje"....
 • Vivian Hansen

  1 maand geleden
  Zie nooit meer snelheidscontroles in het Centrum. Hoek Doddendaal/ Plein 44 kan je vsnaf eind van de middag ook veel overtredingen vangen.
 • Harry Nak

  1 maand geleden
  Beste Gemeente, pak dan gelijk even de Ringstraten in centrum Nijmegen aan. Die worden door de Sjonnies ( zo werden ze vroeger genoemd) gebruikt als racebaan. Gelijke behandeling als de Burchtstraat / Bloemerstraat. Tot 12.00 uur open. Daarna niet meer!
 • Jochem Boxtel

  1 maand geleden
  Savonds hoor je minutenlang auto's racen in centrum Nijmegen. Want de pakkans is nul.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.