‘Snel actieplan om stad toegankelijker te maken’

NIJMEGEN - Waar blijft het actieplan om  Nijmegen toegankelijker te maken voor inwoners met een beperking? Die vraag stelt GroenLinks-raadslid April Ranshuijsen vanavond aan wethouder Bert Velthuis tijdens de raadsvergadering op het stadhuis.  

6 reacties

 • Frikikker

  3 jaar geleden
  Ik kan als mindef valide nu niet meer zelfstandig naar de stad met de bus want ze hebben de lijnen 14 en 331 omgegooid. Met de 331 kon ik eerst via de burchtstraat met de rollator richting plein 44 lopen om vervolgens op pkein 44. Weer de 331 pakken naar huis. Doordat ze de lijnen omgegooid hebben is de halte van lijn 331 voor mij te ver weg komen te liggen. Meedoen en zolang mogelijk zelfstandig blijven is niet meer voor iedereen weggelegd in Nijmegen. Jammer
 • Fiscuswerper

  3 jaar geleden
  Mensen in een rolstoel kunnen niet eens zelf naar de glasbak want daar zit vaak een drempel (AH) om heen. Laatst lag er nog een man met een elektrische rolstoel op zijn kan in WC Hatert. Hij is door de politie ontzet. Simpele dingen waar je normaal niet over na denkt.
 • Ook

  3 jaar geleden
  Ik vind het toegankelijk maken van de stad voor gehandicapten toch wel van een heel andere orde dan de plannen van autohaatster TIEMENS en andere soortgelijke publieke voorbeelden van linkse machtsoprispingen. Hier ben ik dus wel voor.
 • Dion

  3 jaar geleden
  Nou ik heb de WOZ gelijk overgemaakt dus ze kunnen morgen beginnen.En als er dan nog te weinig geld is dan doe maar geen regenboog spelen in Nijmegen...onze eigen invaliden/ouderen/moeders hebben recht op goede bereikbaarheid en die gaan voor.
 • depapa

  3 jaar geleden
  Het mooie van GL is dat ze populaire dingen kunnen roepen zonder zich af te vragen hoe dat allemaal te betalen. Als die vraag later aan bod komt dan is het antwoord: "De bedrijven en de huizenbezitters moeten dat". En tja, daarmee is coalitiegenoot SP het weer eens. En al doende blijven er zelfs nog wat tonnetjes aan de strijkstok hangen voor leuke prestigeprojecten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.