Een GGD-medewerker voert een coronatest uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Een GGD-medewerker voert een coronatest uit. © ANP / ANP

Snel afspraak voor test, behalve in Nijmegen: drukte neemt toe door oplopende besmettingen

NIJMEGEN - Het maken van een testafspraak gaat vooralsnog overal goed, behalve in Nijmegen. Daar is het niet mogelijk om binnen 24 uur getest te worden op corona.

18 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @H.Roberts; Wat je maar niks aan de hand noemt. En wel degelijk voornamelijk het gevolg van Omikron. Maar ik weet het, voor bepaalde groepen overtuigde vaccinatieweigeraars of vaccinatiesceptici blijft het moeilijk om te erkennen dat vaccinaties en boosterprikken wel degelijk, aangetoond, een zeer duidelijk postief effect hebben. Als wij hier een boostergraad hebben van ruim 35% betekent dat wel dat dat voor zeker 90-95% allen 65+/ 55+ betreft die nog het meeste risico lopen met Omikron.
 • H. Roberts

  4 maanden geleden
  Dat is wellicht nog een restje delta geweest. Daarna zijn ook in zuid Afrika de ziekenhuis opnames gedaald, hebben ze strenge maatregelen, zoals avondklok, losgelaten en is er gewoonweg niks aan de hand.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @Frans Appel: Als men afgenomen PCR tests in een gespecialiseerd laboratorium onderzoekt kan men aan de hand van de eigenschappen zien met welke variant men te maken heeft of wellicht met een nieuwe variant. Omdat er in de meeste landen in Afrika, met uitzondering van Zuid-Afrika, nauwelijks goed onderzoek wordt gedaan naar die PCR tests kunnen daar allerlei mutaties onder de radar blijven.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @H.Roberts, Maar hoe verklaar je dan dat Z-Afrika bijvoorbeeld over week 51 vermeld dat er 8900 mensen vanwege corona aangemeld werden in een ziekenhuis en er die week 107.632 besmettingen waren? Omdat het zo een besmettelijke variant is, zeker 4x zo besmettelijk als Delta en er daar nog maar een vaccinatiegraad van ruim 30% is, is er wel degelijk een toeloop op ziekenhuizen (geweest), maar gelukkig niet op de IC. Z-Afrika laat dus wel duidelijk zien dat vaccineren en boosteren zin hebben.
 • Frans Appel

  4 maanden geleden
  Lijkt me een heerlijke baan: je mag gewoon iets bedenken en dat als waarheid verkopen. We krijgen een extreme zomer - winter - zomer enz Besmettingen nemen toe als mensen de straat over steken Nergens kun je te weten komen welke variant je hebt, maar toch weten "kenners" dat Omikron in opmars is. Knap hoor.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.