Sneller noodhulp paraat in Radboudumc Nijmegen

NIJMEGEN - Het Radboudumc in Nijmegen kan sinds kort veel sneller dan voorheen bij calamiteiten, zoals tijdens de Vierdaagse, extra artsen en verpleegkundigen laten opdraven.

Tot nu toe moesten ze een voor een worden gebeld. Nu is een belcomputer in gebruik genomen waarmee tegelijkertijd 32 verpleegkundigen en/of artsen kunnen worden opgeroepen.

Vierdaagse
Dat dit geautomatiseerde belsysteem nu operationeel is, heeft niet direct met de 100ste Vierdaagse te maken, zegt een woordvoerster. „Dat is toevallig. We willen als ziekenhuis vooral sneller noodhulp kunnen bieden. Met de Vierdaagse, maar ook op alle andere dagen van het jaar. We wilden vooral een professionaliseringsslag maken.”

Voorzorg
Voor deze Vierdaagse, waarvoor vanwege de mensenmassa extra voorzorgsmaatregelen zijn genomen, heeft het ziekenhuis een noodlijst waarop meer dan 1.000 artsen en verpleegkundigen staan die in dienst zijn bij het Radboudumc.

„200 verpleegkundigen en zo’n 120 chirurgen zijn deze week oproepbaar voor acute noodsituaties”, aldus de woordvoerster, „maar niet allemaal tegelijk. Per dag zijn er mensen die op afroep beschikbaar moeten zijn.”

Lees meer over noodhulp in Radboudumc in de papieren krant, regio Nijmegen van 19/07/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.