Volledig scherm
Bouwdorp Waterkwartier in het Westerpark. © dg

Snoep gestolen en vernielingen op bouwdorp Waterkwartier

NIJMEGEN - Vlaggenmasten kapot, bouwwerken beschadigd, snoep weggenomen en gereedschap vernield. De vrijwilligers van bouwdorp Waterkwartier in Nijmegen baalden dinsdagochtend stevig toen ze het terrein opkwamen. Inmiddels hebben ze alles gerepareerd. En het gestolen snoepgoed is vervangen: daar heeft de wijkagent voor gezorgd. 

,,Gewoonlijk staan we op sportpark De Biezen, dat is beter beschermd”, vertelt Frans Kosman. ,,Dit jaar zitten we in het Westerpark, daar staan van die tijdelijke hekken omheen. Die hebben ze gewoon met een paar man opgetild. We hebben alles opgeruimd voordat de kinderen kwamen. Ik denk niet dat ze er iets van hebben gemerkt. De wijkagent is nieuw snoep komen brengen.” 

Vrijwilligers blijven nu slapen

Quote

We hebben alles opgeruimd voordat de kinderen kwamen. Ik denk niet dat ze er iets van hebben gemerkt.

Frans Kosman, Vrijwilliger bouwdorp Waterkwartier

De rest van de week zullen er vrijwilligers van het bouwdorp blijven slapen. Kosman: ,,Maandagavond gingen we pas om half twaalf weg, we dachten dat er niemand meer zou komen met dat slechte weer. Daar hebben we ons dus in vergist.”

Het bouwdorp kan deze zomer niet op het sportpark terecht omdat van het voetbalveld een rugbyveld wordt gemaakt. Rugbyclub The Wasps gaat er spelen. ,,Volgend jaar gaan we weer naar De Biezen”, zegt Kosman. ,,Dat hebben we al afgesproken met The Wasps. Dan kunnen we voor de jeugd misschien iets met rugby doen.” 

Bouwdorp Waterkwartier duurt nog de hele week. Zo'n zestig kinderen uit de wijk spelen er in de laatste week van de schoolvakantie. ,,Iets minder dan vorig jaar”, zegt Frans Kosman. ,,We hopen dat er straks ook kinderen uit de nieuwbouw komen. Aan de ooievaars te zien, worden er veel kinderen geboren.”

Volledig scherm
Vernielingen bij de kinderbouwweek in het Waterkwartier in Nijmegen. © Politie
Volledig scherm
© Politie
Volledig scherm
© Politie
Volledig scherm
© Politie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.