Doornenburg 0907- SP aktie tegen ontgassing op de Waal /BvH
Volledig scherm
Doornenburg 0907- SP aktie tegen ontgassing op de Waal /BvH © Erik van 't Hullenaar

SP controleert 400 tankschepen via internet op varend ontgassen

NIJMEGEN - Medewerkers van de Socialistische Partij houden zo'n vierhonderd tankschepen in de gaten via internet. Daarmee wil de politieke partij vaststellen hoeveel schippers giftige stoffen de buitenlucht instoten door hun tanks varend te ontgassen op de Gelderse rivieren. 

19 reacties

 • 080er

  4 jaar geleden
  Lijkt me sterk dat de zgn.actievoerders alleen met behulp van computer en zonder aan boord te zijn geweest kunnen bewijzen welk schip waar precies ontgast heeft alleen als het door een daarvoor opgeleide en beëdigde ambtenaar met geeikte apparatuur gemeten is dan kan je daar iets mee actievoerders die gewoon langs de waterkant staan en wat ruiken en dan kunnen zeggen van welk schip dit is en ook nog welk product ?
 • Harry

  4 jaar geleden
  We hebben al jaren de VVD in het kabinet. Handhaven doen we in NL dus niet meer onder het motto: dat kan de sector (elke sector dus) zelf wel regelen.
 • Carla Lingewaard

  4 jaar geleden
  Dan kan je nog heel lang wachten. Vandaar zsm regelen alhier. 
 • Valkje

  4 jaar geleden
  Twee weken geleden prachtige vegetatie gezien in de uiterwaarden bij Beuningen. Hebben het moeten bekopen met gigantische chemische lucht van vluchtig gas. De Eiltank was de enige die ik kon bedenken want even ervoor langs gevaren. Anno 2019! Waar blijven die autoriteiten??
 • Carla Lingewaard

  4 jaar geleden
  Dat laatste wordt helemaal niet betwist maar is iets dat de SP zsm wil veranderen. De SP wil dat het al varend gif ontgassen op de rivieren, net zoals in Duitsland, verboden wordt. Deze actie ondersteund de parlementaire inzet voor dat verbod in de Tweede Kamer.