Volledig scherm
De rotonde op de kruising Turennesingel - Vrouwe Udasingel in Lent. De SP wil niet dat zandtransporten via de Vrouwe Udasingel gaan. © Sjors Bosman

SP: 'Laat zandwagens in Lent niet door het dorp rijden maar via busbaan Waalbrug’

NIJMEGEN - De Lentse zandtransporten, die maandag beginnen en tien weken duren, kunnen een veel veiligere route volgen, zegt de SP. Laat de vrachtwagens over de busbaan van de Prins Mauritssingel en Waalbrug rijden, via de afslag Turennesingel, vindt de partij. 

Met deze route wordt voorkomen dat de zware vrachtwagens dwars door het dorp Lent moeten rijden via de Vrouwe Udasingel, zoals de gemeente heeft voorgesteld. Zij passeren daarbij meerdere rotondes, twee voorrangsfietspaden en toegangswegen naar vier nabije scholen. Inwoners van Lent zijn zeer bezorgd en boos over deze voorgestelde route.  

Elke vijf minuten

De SP stelt verder voor om in de spits geen zandwagens te laten rijden. Dat is niet alleen veel veiliger voor de schoolgaande jeugd, maar zo belemmeren ze ook niet de doorstroming als ze gebruik maken van de busbaan. 

Elke vijf minuten passeren er vrachtwagens en als die over de busbaan rijden, zorgen de detectielussen ervoor dat de chauffeurs groen krijgen bij de afslag Turennesingel. Het doorgaand verkeer op de Prins Mauritssingel krijgt dan rood, waarvoor ze 15 à 20 seconden moeten wachten. Buiten de spits is dat geen probleem, daarbinnen zouden er opstoppingen kunnen ontstaan, aldus de SP. 

De zandtransporten van tien weken zijn nodig voor de bouw van de wijk De Stelt. Volgens de SP erkent het gemeentebestuur dat de transporten risico opleveren, aangezien er op gevaarlijke punten van de route verkeersregelaars worden ingezet. Met een route via de busbaan zou dat niet nodig zijn, dus is dat veiliger en goedkoper, redeneert de partij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    ‘Dokken voor St. Steven als we willen blijven krupe’

    NIJMEGEN - Het besluit om twee euro entree te vragen voor een bezoek aan de Stevenskerk in Nijmegen, roept uiteenlopende reacties op. De stichting die de kerk beheert, kondigde deze week een proef met entreeheffing aan die op 1 augustus begint. ‘Een kerk is het huis van God en staat open voor iedereen. Daar hoef je niet voor te betalen’, reageert een tegenstander op de website van De Gelderlander. Een ander vindt het jammer, ‘want straks kunnen mensen met (zeer) lage inkomens niet meer in de Stevenskerk terecht, een van de weinige gratis attracties in de stad’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.