Volledig scherm
De rotonde op de kruising Turennesingel - Vrouwe Udasingel in Lent. De SP wil niet dat zandtransporten via de Vrouwe Udasingel gaan. © Sjors Bosman

SP: 'Laat zandwagens in Lent niet door het dorp rijden maar via busbaan Waalbrug’

NIJMEGEN - De Lentse zandtransporten, die maandag beginnen en tien weken duren, kunnen een veel veiligere route volgen, zegt de SP. Laat de vrachtwagens over de busbaan van de Prins Mauritssingel en Waalbrug rijden, via de afslag Turennesingel, vindt de partij. 

Met deze route wordt voorkomen dat de zware vrachtwagens dwars door het dorp Lent moeten rijden via de Vrouwe Udasingel, zoals de gemeente heeft voorgesteld. Zij passeren daarbij meerdere rotondes, twee voorrangsfietspaden en toegangswegen naar vier nabije scholen. Inwoners van Lent zijn zeer bezorgd en boos over deze voorgestelde route.  

Elke vijf minuten

De SP stelt verder voor om in de spits geen zandwagens te laten rijden. Dat is niet alleen veel veiliger voor de schoolgaande jeugd, maar zo belemmeren ze ook niet de doorstroming als ze gebruik maken van de busbaan. 

Elke vijf minuten passeren er vrachtwagens en als die over de busbaan rijden, zorgen de detectielussen ervoor dat de chauffeurs groen krijgen bij de afslag Turennesingel. Het doorgaand verkeer op de Prins Mauritssingel krijgt dan rood, waarvoor ze 15 à 20 seconden moeten wachten. Buiten de spits is dat geen probleem, daarbinnen zouden er opstoppingen kunnen ontstaan, aldus de SP. 

De zandtransporten van tien weken zijn nodig voor de bouw van de wijk De Stelt. Volgens de SP erkent het gemeentebestuur dat de transporten risico opleveren, aangezien er op gevaarlijke punten van de route verkeersregelaars worden ingezet. Met een route via de busbaan zou dat niet nodig zijn, dus is dat veiliger en goedkoper, redeneert de partij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.