Volledig scherm
Hans van Hooft .

SP-voorman wil eind aan verkamering van gezinswoningen

NIJMEGEN - De SP in Nijmegen wil dat er een eind komt aan de verkamering van gezinswoningen. Volgens fractievoorzitter Hans van Hooft zijn die gezinswoningen niet geschikt voor het opdelen in kamers. ,,Dit leidt alleen maar tot onveiligheid voor kamerbewoners en overlast en irritatie in de buurt." 

“Huisjesmelkers maken op een slimme manier misbruik van de woningnood. Snel een wandje in de woonkamer en alle kamers kunnen voor een fors bedrag verhuurd worden aan studenten of anderen die snel een plek zoeken. De woningeigenaren vangen een mooie winst, maar de rest van Nijmegen betaalt de rekening. De leefbaarheid voor gezinnen in de buurt gaat achteruit en de studenten krijgen ook geen waar voor hun geld.”

Van Hooft  vindt dat de studentenhuisvester SSH& en de woningcorporaties aan zet zijn om meer  fatsoenlijke en betaalbare studentenwoningen op passende locaties te bouwen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.