Een warme trui en kaarsen aan om te besparen op stookkosten. De prijzen voor aardgas en stroom zijn dit jaar naar recordhoogtes gestegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een warme trui en kaarsen aan om te besparen op stookkosten. De prijzen voor aardgas en stroom zijn dit jaar naar recordhoogtes gestegen. © ANP

Speciaal Nijmeegs noodfonds tegen energiearmoede: ‘Willen deze winter niemand in de kou laten staan’

NIJMEGEN - Een speciaal noodfonds tegen de gestegen gas- en stroomprijzen. Dat moet de hardste klappen van de energiecrisis voor Nijmegenaren opvangen. Elke inwoner die acuut in de knel komt, zou aanspraak kunnen maken op die pot met geld. Althans, als het aan de gemeenteraad ligt.

4 reacties

 • Pedro Kantor

  2 maanden geleden
  Leuk dat dit er komt voor mensen met een laag inkomen, maar zoals met zoveel van dit soort subsidies zorgt dit er wederom voor dat middeninkomens met de gebakken peren zitten. Zij krijgen geen subsidies, zij mogen deze betalen. Als we nou eens structureel de belastingen en accijnzen op brandstoffen verlagen heeft niemand subsidies nodig. Maar ja, de luchtfietserij van Rob Jetten en Sigrid Kaag moet ergens van betaald worden. En die vinden de hoge energieprijzen heerlijk, meer inkomsten voor hun.
 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Totaal overbodig, er komt een energieprijzen plafond van 2280 euro en daar boven op krijgen mensen met een laag inkomen er nog eens 1300 euro energietoeslag boven op. Dus mensen met een laag inkomen betalen 2280 - 1300 = 980 euro, dat is nog geen 82 euro per maand. Dat is veel minder dan afgelopen jaren. Dus niet zeuren maar profiteren!
 • Arie van den Berg

  2 maanden geleden
  Beste Adam Galijasevic, Lijkt mij beter als u zich inschrijft voor een cursus rekenvaardigheid. Met 1 miljoen euro kan je bijna niets. Als u bijvoorbeeld € 250 per aanvraag honoreert kunt u maximaal 4000 aanvragen honoreren. Ik denk dat u eerder moet denken aan 10 miljoen euro.
 • Jo Lit

  2 maanden geleden
  De winstbelasting van die energiereuzen moet flink omhoog. Belachelijk wat die hufters voor een winst maken met deze prijzen. En dat extra geld naar dit soort noodfondsen laten stromen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen