Volledig scherm
De bekende fakkel van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. © Nationaal Comité 4 en 5 mei

Speciaal vrijheidsontbijt voor 75 kinderen in het Valkhofpark

NIJMEGEN - Het Valkhofpark in Nijmegen is op zondag 5 mei het decor voor het eerste Nationale Kinder Vrijheidsontbijt. 75 kinderen gaan tijdens dit ontbijt in gesprek met 75 speciale gasten, zoals veteranen, politici en bekende Nederlanders. Het ontbijt staat in het teken van vrede, vrijheid en vriendschap.

Het eerste Nationale Kinder Vrijheidsontbijt sluit aan bij de Vrijheidsmaaltijd, een nieuw initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei dat dit jaar op zo’n honderd plaatsen wordt gehouden. Bedoeling is dat dit de komende jaren uitgroeit tot een nieuwe landelijke traditie; het delen van een maaltijd verbindt, zo is de gedachte.

Nijmegen is dit jaar de enige plek waar zo’n maaltijd speciaal voor kinderen wordt georganiseerd. Dat gebeurt in samenwerking met de Kindercorrespondent, het journalistiek project waarmee Tako Rietveld de stem van de jeugd op zoveel mogelijk plekken wil laten horen. 

Bont gezelschap

Het is de bedoeling kinderen met verschillende culturen en achtergronden bij elkaar een tafel te brengen. ,,Het bonte gezelschap bestaat in elk geval ook uit Syrische kinderen, kinderpardon-kinderen, klimaatjongeren, kinderburgemeesters en de jeugdprins carnaval”, laat Rietveld weten. ,,Het is meer dan zomaar een gezellig ontbijtje. Het wordt een feestje met een boodschap. Iedereen heeft een verhaal en iedereen kan van elkaar leren. Of je nu jong of oud bent. Bovendien laten we hiermee zien dat kinderen meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken.”

Met een toost op de vrijheid opent burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen het ontbijt. Lisa van der Geer, Nederlands jeugdkampioen speechen, houdt een toespraak.

Kinderen tussen de 8 en 15 jaar die mee willen doen aan het Vrijheidsontbijt, kunnen zich hier inschrijven. Het ontbijt is gratis maar aanmelden is noodzakelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.