Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Speciale borden bij stoplicht: fiets niet door rood

NIJMEGEN - Grote affiches bij stoplichten voor fietsers om vooral niet door rood te rijden maar te wachten tot het groen wordt. Die campagne in Rotterdam wordt in Nijmegen met grote belangstelling gevolgd. Wethouder Harriët Tiemens neemt al op korte termijn contact op met de bestuurders in de havenstad om te informeren of de affiches werken.

De campagne werd opgemerkt door Nijmegenaar Robertjan van Putten. Als automobilist ergert hij zich aan de grote hoeveelheid fietsers die door rood rijden, vaak op levensgevaarlijke verkeerspunten zoals de Nieuwe Dukenburgseweg, het Industrieplein en bij het Citadel College in Lent. Hij sprak er enkele weken geleden over op het stadhuis. SP-raadslid Matthijs van Hunnik informeerde woensdagavond bij Tiemens of zij de Rotterdamse  campagne ziet zitten.

,,Alle experimenten die proberen het gedrag te veranderen volgen we op de voet’’, antwoordde ze. ,,Bij dergelijke campagnes moet je altijd wel kijken wat de effecten zijn.” Soms werkt het, soms werkt het niet. Als voorbeeld van een geslaagd experiment noemde ze de schildpadden in woonstraten die automobilisten moeten aanzetten minder snel te rijden. 

Volledig scherm
Wethoiuder Harriët Tiemens © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.