Koos van Kaauwen op een houten stoomlocomotief, één van de geconstrueerde 'speeltoestellen' die zullen worden afgebroken.
Volledig scherm
PREMIUM
Koos van Kaauwen op een houten stoomlocomotief, één van de geconstrueerde 'speeltoestellen' die zullen worden afgebroken. © Paul Rapp

Speeltoestellen Sprokkelbos Lent verdwijnen ondanks felle kritiek: ‘Dus dit is de laatste keer dat we er spelen?’

NIJMEGEN - Als je door de rioolbuis loopt, kun je je hoofd stoten. Van het platform waarop de waterpomp staat, kun je naar beneden vallen. Eigenlijk geldt dat voor alle bouwsels die in de afgelopen zes, zeven jaar door vrijwilligers in elkaar zijn gezet in het Sprokkelbos in Lent. 

7 reacties

 • Biker

  1 jaar geleden
  Pas op hier, pas op daar. Oei dat is gevaarlijk. Je zou een keer een buil hebben. Fietsen naar school of voetbal? Nee ben je gek, veel te link voor onze kindjes. En maar pamperen, beschermen en het pad schoonvegen. Hoe noemen ze dat ook weer de curling generatie? Dat alle oneffenheden voor ze weg geveeegd/weggenomen worden? Dit overgoten met een oerwoud aan regeltjes en wetten en we krijgen hele generaties die totaal niet met tegenslag om kunnen gaan, fysiek/motorisch achterblijven, geen doorzettingsvermogen en totaal niet zelfredzaam zijn. Goh hoe zou dat nou komen?
 • Frits

  1 jaar geleden
  Precies. Iedereen roept nu dat het gezeur is van de gemeente, maar wedden dat diezelfde ouders klaar staan met een claim als hun kind ergens vanaf dondert en het bleek dat het betreffende toestel niet aan de veiligheidseisen voldeed?
 • Frits

  1 jaar geleden
  Kunnen jullie geen vrijwilligers vinden?Wij hebben momenteel 100 vrijwilligers in het jeugdwerk rondlopen, en het is geen enkel probleem om daar jaarlijks een stuk of 10 nieuwe bij te werven. Het valt mij juist op hoeveel mensen vrijwilligerswerk willen doen!
 • Nijmegenaar

  1 jaar geleden
  Terecht dat deze onveilige toestellen weg moeten. Bouw die dingen maar in je achtertuin, ipv op gemeentegrond.
 • Elias

  1 jaar geleden
  Idioterie. Overal worden tegenwoordig natuurspeeltuinen aangelegd. Op schoolpleinen, maar ook op openbare speelplekken. Mét rioolbuizen waar je je hoofd kan stoten en mét platforms, boomstammen etc. waar je vanaf kunt vallen. En dat is verdorie maar goed ook. Elke pedagoog kan vertellen waarom. Maar bij gemeente Nijmegen zijn ze bang voor claims. Wat een armoe!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.