Volledig scherm
PREMIUM
Het sportveldje bij De Buut geeft overlast. De omliggende gebouwen fungeren als een soort klankkast. © Bert Beelen

Speelveld De Buut... wat nu ?

uitlegNIJMEGEN - De rel rond de geluidsoverlast van het speelveldje naast basisschool De Buut in Nijmegen-Oost nadert zijn climax. Achter gesloten deuren wordt naarstig gezocht naar een oplossing.

Zelfs de gerenommeerde Britse krant The Guardian en de BBC maken er deze week melding van: wat moet er in hemelsnaam gebeuren met het sportveldje van de Nijmeegse basisschool? Sluiting dreigt, nadat omwonenden klaagden over geluidsoverlast van sportende en spelende kinderen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming
    LIVE

    LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming

    NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.