Volledig scherm
PREMIUM
Iedereen blij, want bij het Voorstenkampplein kan eindelijk weer echt gespeeld worden. © Gerard Verschooten

Spelen op zelf ontworpen speelplein, zonder gaten in de stenen

NIJMEGEN - Nooit meer natte voeten door de kuilen in het voetbalpleintje of ballen in de put. Zondag was de feestelijke opening van de nieuwe speel- en ontmoetingsplek bij het Voorstenkampplein, 17de straat. Aangejaagd en ontworpen door de kinderen uit de Nijmeegse wijk.

Apetrots zijn ze op hún speelplein. Romano, Ayman, Stijn, Gilldany en Bodhi. Samen met nog tien kinderen tussen de 7 en 12 jaar namen ze het initiatief om wat te doen aan de belabberde staat van hun oude plein midden in de wijk.

,,Er zaten overal gaten in de stenen, als het regende liep er altijd water in”, vertelt Romano (11) over de oude asfaltlaag. ,,En voetballen en basketballen moest door elkaar heen want het was één groot plein. Steeds ging de bal een put in of van het plein af, het fietspad op.”

Quote

Ze hebben overal in de buurt handteke­nin­gen opgehaald om te laten zien dat de wijk erachter stond. Het resultaat is prachtig. Dit is een topverbete­ring

Dirk van de Goor, Ouder
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.