Volledig scherm
PREMIUM
Anne-Marie Jansen op het Weezenkerkhof Neerbosch. © David van Haren

Speurwerk om kinderen in graven van Weezenkerkhof Neerbosch een gezicht te geven

NIJMEGEN - Voor 1 euro nam Stichting Memento Mori het Weezenkerkhof Neerbosch over van een projectontwikkelaar. Nu begint de zoektocht naar het verhaal van de 480 weeskinderen die hier begraven liggen.  

De tand des tijds heeft zich uitgesloofd op het Weezenkerkhof Neerbosch, hier en daar nog een handje geholpen door vandalen. Van de 526 graven op de Nijmeegse begraafplaats die bij Kinderdorp Neerbosch hoorde, zijn er onder een imposante treurbeuk uit 1879 nog maar 41 zichtbaar.

Om de kinderbegraafplaats te restaureren, is vorig jaar maart Stichting Memento Mori opgericht. ,,Daarna moesten we lang wachten op de notaris. Het kerkhof is namelijk in 2000 per abuis meeverkocht aan een projectontwikkelaar”, vertelt Anne Marie Jansen van Memento Mori. ,,Die wilde er heel graag van af, maar voordat alle papieren dan in orde zijn... We hebben de begraafplaats voor 1 euro kunnen kopen, maar de kosten van de notaris zijn niet mals.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.