Volledig scherm
Aan de muur van de nieuwe verlaagde kade van de Waalhaven zijn spiegelstenen geschroefd. © Paul Rapp

Spiegeltjes aan de wand in Waalhaven

NIJMEGEN - Tegen de wand van de nieuwe verlaagde kade van de Waalhaven zijn de afgelopen dagen honderden spiegeltjes geschroefd. Niet lukraak, maar elegant verdeeld over de tientallen meters muur van de kade, die voor de zomer al aangeplant is met treurwilgen. 

De nieuwe spiegeltegels moeten de symbiose tussen het water en het land benadrukken, vertelt Henri Schimmel van ontwikkelbedrijf BPD. 

Een verlaagde kade biedt de kans om nog dichter bij het water te komen, een uitstekende plek om even te mijmeren. De spiegeltjes aan de wand moeten volgens Schimmel associaties oproepen van wegschietende vissen en van een zon die in het water fonkelt. Of wat je er verder zelf nog in ziet, natuurlijk.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.