Volledig scherm
Aan de muur van de nieuwe verlaagde kade van de Waalhaven zijn spiegelstenen geschroefd. © Paul Rapp

Spiegeltjes aan de wand in Waalhaven

NIJMEGEN - Tegen de wand van de nieuwe verlaagde kade van de Waalhaven zijn de afgelopen dagen honderden spiegeltjes geschroefd. Niet lukraak, maar elegant verdeeld over de tientallen meters muur van de kade, die voor de zomer al aangeplant is met treurwilgen. 

De nieuwe spiegeltegels moeten de symbiose tussen het water en het land benadrukken, vertelt Henri Schimmel van ontwikkelbedrijf BPD. 

Een verlaagde kade biedt de kans om nog dichter bij het water te komen, een uitstekende plek om even te mijmeren. De spiegeltjes aan de wand moeten volgens Schimmel associaties oproepen van wegschietende vissen en van een zon die in het water fonkelt. Of wat je er verder zelf nog in ziet, natuurlijk.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
    PREMIUM

    Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

    NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.