Volledig scherm
Aan de muur van de nieuwe verlaagde kade van de Waalhaven zijn spiegelstenen geschroefd. © Paul Rapp

Spiegeltjes aan de wand in Waalhaven

NIJMEGEN - Tegen de wand van de nieuwe verlaagde kade van de Waalhaven zijn de afgelopen dagen honderden spiegeltjes geschroefd. Niet lukraak, maar elegant verdeeld over de tientallen meters muur van de kade, die voor de zomer al aangeplant is met treurwilgen. 

De nieuwe spiegeltegels moeten de symbiose tussen het water en het land benadrukken, vertelt Henri Schimmel van ontwikkelbedrijf BPD. 

Een verlaagde kade biedt de kans om nog dichter bij het water te komen, een uitstekende plek om even te mijmeren. De spiegeltjes aan de wand moeten volgens Schimmel associaties oproepen van wegschietende vissen en van een zon die in het water fonkelt. Of wat je er verder zelf nog in ziet, natuurlijk.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jan Smit woest: optreden Nijmegen voor vanavond  gecanceld vanwege verbouwing concertzaal
    Update

    Jan Smit woest: optreden Nijmegen voor vanavond gecanceld vanwege verbouwing concert­zaal

    NIJMEGEN - Jan Smit (32) moet zijn fans vandaag teleurstellen. De zanger zou vanavond een concert geven in Nijmegen in Concertgebouw De Vereeniging, maar nu blijkt dat het pand nog lang niet toegankelijk is wegens verbouwingen. De Volendammer is pissig en doet op Instagram zijn verhaal. ,,Ik vind het bijzonder teleurstellend dat wij hier op geen enkele wijze eerder van op de hoogte zijn gesteld!” Inmiddels is er wel een nieuwe datum: zondag 6 januari.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.