Met twee nieuwe led-schermen waarschuwft Nijmegen automobilisten extra voor het 'verboden' deel van de Griftdijk. Een bezoekje binnen de spits levert na de eerste waarschuwing een bon van 95 euro op.
Volledig scherm
PREMIUM
Met twee nieuwe led-schermen waarschuwft Nijmegen automobilisten extra voor het 'verboden' deel van de Griftdijk. Een bezoekje binnen de spits levert na de eerste waarschuwing een bon van 95 euro op. © Gerard Verschooten

‘Spitsknip’ Griftdijk: waarschuwen kostte de gemeente al 70.000 euro

NIJMEGEN - Het wordt minder druk op het in de spits verboden stuk Griftdijk-Zuid tussen Nijmegen en Oosterhout. Toch gaan dagelijks nog zestig waarschuwingen en vijftien bekeuringen de deur uit.

Nieuwe led-schermen waarschuwen automobilisten sinds kort extra voor de ‘spitsknip’. Het aantal automobilisten dat voor het eerst het spitsverbod negeert en een waarschuwing krijgt, neemt af. Waren dat er in 2018 nog 150 per dag, begin dit jaar stond de dagelijkse teller op 60.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.