Spoor van negen kilometer drugsafval leidt naar gedumpt busje in Nijmegen

videoNIJMEGEN - Bewoners in de wijk Weezenhof in Nijmegen werden dinsdagavond opgeschrikt door een vreemde vondst. Er stond ineens een kleine vrachtwagen in de wijk met een restant aan drugsafval. Het voertuig liet ook dampen achter. Bovendien werd op wegen in de omgeving een spoor gevonden van negen kilometer aan drugsafval en ook in natuurgebied de Hatertse en Overasseltse Vennen. 

De vrachtwagen werd rond 22.00 uur gedumpt op een parkeerplaats aan de Weezenhof. Getuigen zouden twee mannen hebben zien wegrennen. 

Brandweer en politie ging de deuren af om de omwonenden te waarschuwen voor de sporen die het busje, dat in de wijk is achtergelaten, al rijdend heeft gelekt. De brandweer was druk met het schoonmaken van het wegdek. 

Een routekaart, gemaakt door de politie, laat zien dat het voertuig onder meer door natuurgebied de Hatertse en Overasseltse Vennen is gereden. Vermoedelijk is ook daar vloeistof geloosd.

Volledig scherm
De route die het voertuig met drugsafval in Nijmegen vermoedelijk heeft gereden. © Politie

Goed spoelen

Volgens de brandweer kan de bijtende stof bij aanraking een branderig gevoel geven, meldt de politie. Ook kunnen voertuigen beschadigd raken, wanneer zij door de stof hebben gereden. Het advies is daarom om goed te spoelen.

De geur die de vloeistof verspreid is niet gevaarlijk, aldus hulpdiensten. Het gaat waarschijnlijk om restafval van een drugslab, meldde de politie woensdagochtend. Er zijn vaten gevonden waar zo’n 4.500 liter afval in kan.

Politie en brandweer deden verder onderzoek naar de inhoud van het busje. De politie zoekt getuigen die het busje hebben zien rijden rond de 61ste straat van de Weezenhof. 

Volledig scherm
Reiniging van het met drugsafval gedumpte busje in Nijmegen vanochtend. © DG
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
Het gedumpte voertuig met drugsafval in Nijmegen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.