Spoor van negen kilometer drugsafval leidt naar gedumpt busje in Nijmegen

videoNIJMEGEN - Bewoners in de wijk Weezenhof in Nijmegen werden dinsdagavond opgeschrikt door een vreemde vondst. Er stond ineens een kleine vrachtwagen in de wijk met een restant aan drugsafval. Het voertuig liet ook dampen achter. Bovendien werd op wegen in de omgeving een spoor gevonden van negen kilometer aan drugsafval en ook in natuurgebied de Hatertse en Overasseltse Vennen. 

De vrachtwagen werd rond 22.00 uur gedumpt op een parkeerplaats aan de Weezenhof. Getuigen zouden twee mannen hebben zien wegrennen. 

Brandweer en politie ging de deuren af om de omwonenden te waarschuwen voor de sporen die het busje, dat in de wijk is achtergelaten, al rijdend heeft gelekt. De brandweer was druk met het schoonmaken van het wegdek. 

Een routekaart, gemaakt door de politie, laat zien dat het voertuig onder meer door natuurgebied de Hatertse en Overasseltse Vennen is gereden. Vermoedelijk is ook daar vloeistof geloosd.

Volledig scherm
De route die het voertuig met drugsafval in Nijmegen vermoedelijk heeft gereden. © Politie

Goed spoelen

Volgens de brandweer kan de bijtende stof bij aanraking een branderig gevoel geven, meldt de politie. Ook kunnen voertuigen beschadigd raken, wanneer zij door de stof hebben gereden. Het advies is daarom om goed te spoelen.

De geur die de vloeistof verspreid is niet gevaarlijk, aldus hulpdiensten. Het gaat waarschijnlijk om restafval van een drugslab, meldde de politie woensdagochtend. Er zijn vaten gevonden waar zo’n 4.500 liter afval in kan.

Politie en brandweer deden verder onderzoek naar de inhoud van het busje. De politie zoekt getuigen die het busje hebben zien rijden rond de 61ste straat van de Weezenhof. 

Volledig scherm
Reiniging van het met drugsafval gedumpte busje in Nijmegen vanochtend. © DG
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
Het gedumpte voertuig met drugsafval in Nijmegen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen
  PREMIUM
  column

  ’t Plein: Stallingen te krap voor nieuwe generatie fietsen

  Ik rij al jaren rond op een sportieve fiets. Niks bijzonders trouwens. Het is een stadsfiets met tassen achterop, een normaal stuur. Toch lukt het me vaak niet een goede plek te vinden in de Nijmeegse fietsenstallingen. Altijd gedoe met plaatsen, zeker bij de Mariënburg. Maar ook bij nieuwere stallingen. De opstelling van de rekken is gewoon niet passend meer voor de huidige generatie fietsen. Mijn fiets bovenin plaatsen is gewoon onmogelijk, dan schuurt het stuur langs het plafond. Maar ook de onderste rekken zijn vaak te smal, de tussenruimte tussen de rekken is te klein.
 2. Politiebureaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrijpelijke noodgreep’
  PREMIUM

  Politiebu­reaus Gelderland-Zuid in weekend op slot: ‘Onbegrij­pe­lij­ke noodgreep’

  NIJMEGEN - Het hoofdbureau van de politie in Nijmegen is sinds kort gesloten op zaterdag en zondag. Dat betekent dat in heel Gelderland-Zuid (het district onder de Waal) geen politiebureau meer open is voor publiek, bevestigt politiechef Lute Nieuwerth. Het politiebureau in Arnhem blijft in de weekenden wel gewoon open. De bureaus in Ede, Wageningen en Doetinchem zijn al jaren alleen op zaterdag geopend.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.