Drukte op de Via Gladiola bij de intocht in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de Via Gladiola bij de intocht in 2019. © Paul Rapp

Staan na schrappen van de Vierdaagse meer evenementen op de tocht? ‘Vrees dat er meer zeggen: laten wij ons feestje skippen’

De Nijmeegse Vierdaagse gaat ook dit jaar niet door.  Burgemeester Hubert Bruls vreest dat het niet het enige evenement is dat alvast geschrapt wordt. Veel organisatoren leven inderdaad tussen hoop en vrees. 

9 reacties

 • Frank van de Berg

  10 maanden geleden
  Zoals ze vaak zeggen het kalf is toch al verzopen dus gewoon nog maar een jaartje overslaan en in 2022 weer genieten, er nu over naar denken is zinloos geweld.
 • Hugo Gelderlander

  10 maanden geleden
  Beste is eerst meer grip krijgen op corona. Als alles beter gaat eerst alle scholen, winkels, horeca en verenigingen open. Pas als het dan nog steeds goed gaat, kan er nagedacht worden over grootschalige publieksevenementen. Bij grootschalige publieksevenementen is het risico van besmetting het grootste en dan kunnen we weer met z'n allen in de lockdown.
 • Marieke

  10 maanden geleden
  Leer leven met corona en laat alles gewoon doorgaan!
 • Coert Peeters

  10 maanden geleden
  Doodjammer natuurlijk. Maar het geldt voor álle evenementen. Feitelijk doodt corona onze hele maatschappij: er kan niks meer, er mag niks meer. En dat is - vanuit het oogpunt van gezondheidszorg - te begrijpen. Maar de regering 'sluit ons op' en biedt geen enkel perspectief. Dat is nog wel het meest trieste van de zaak. En dáár begrip voor opbrengen: dát kost (mij) moeite.
 • Jules P.

  10 maanden geleden
  Laten we leren leven met corona, gaat toch nooit meer weg.
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.