Drukte op de Via Gladiola bij de intocht in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de Via Gladiola bij de intocht in 2019. © Paul Rapp

Staan na schrappen van de Vierdaagse meer evenementen op de tocht? ‘Vrees dat er meer zeggen: laten wij ons feestje skippen’

De Nijmeegse Vierdaagse gaat ook dit jaar niet door.  Burgemeester Hubert Bruls vreest dat het niet het enige evenement is dat alvast geschrapt wordt. Veel organisatoren leven inderdaad tussen hoop en vrees. 

9 reacties

 • Frank van de Berg

  2 maanden geleden
  Zoals ze vaak zeggen het kalf is toch al verzopen dus gewoon nog maar een jaartje overslaan en in 2022 weer genieten, er nu over naar denken is zinloos geweld.
 • Hugo Gelderlander

  2 maanden geleden
  Beste is eerst meer grip krijgen op corona. Als alles beter gaat eerst alle scholen, winkels, horeca en verenigingen open. Pas als het dan nog steeds goed gaat, kan er nagedacht worden over grootschalige publieksevenementen. Bij grootschalige publieksevenementen is het risico van besmetting het grootste en dan kunnen we weer met z'n allen in de lockdown.
 • Marieke

  2 maanden geleden
  Leer leven met corona en laat alles gewoon doorgaan!
 • Coert Peeters

  2 maanden geleden
  Doodjammer natuurlijk. Maar het geldt voor álle evenementen. Feitelijk doodt corona onze hele maatschappij: er kan niks meer, er mag niks meer. En dat is - vanuit het oogpunt van gezondheidszorg - te begrijpen. Maar de regering 'sluit ons op' en biedt geen enkel perspectief. Dat is nog wel het meest trieste van de zaak. En dáár begrip voor opbrengen: dát kost (mij) moeite.
 • Jules P.

  2 maanden geleden
  Laten we leren leven met corona, gaat toch nooit meer weg.
 1. Doe mee met ‘Collage van de stad’ en leg het verstrijken van de tijd vast

  Doe mee met ‘Collage van de stad’ en leg het verstrij­ken van de tijd vast

  NIJMEGEN - Als honderden mensen op dezelfde dag vanuit de voordeur hun straat vastleggen op beeld en dit jaren achter elkaar doen, dan registreer je hoe de stad geleidelijk verandert. Meer of minder auto's op straat, bomen die groeien bijvoorbeeld, of de bakfietsentrend. Dat is het idee achter Beeldproject ‘Collage van de stad’, dat voor de tweede keer Nijmegenaren oproept een foto te maken en op te sturen.
 2. Jan (67) bouwde een Lelijke Eend en rijdt ermee op begrafenissen: ‘Opbouw van twee meter lang voor de kist’
  PREMIUM
  Mijn hobby

  Jan (67) bouwde een Lelijke Eend en rijdt ermee op begrafenis­sen: ‘Opbouw van twee meter lang voor de kist’

  NIJMEGEN - De Citroën 2CV is het kleine broertje van de Citroën DS. Het onooglijke waggelende broertje van de gracieuze zwaan en daarom Lelijke Eend genoemd, naar het sprookje van H.C. Andersen. De eend was altijd al verkrijgbaar in een besteluitvoering, ooit bekend van de Wegenwacht, maar een pick-up versie, een eend met laadbak, is nooit uit de Franse fabriek gerold.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS

Nijmegen e.o.