Na vijf maanden mochten supporters van NEC weer een wedstrijd bijwonen, in dit geval tegen De Graafschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Na vijf maanden mochten supporters van NEC weer een wedstrijd bijwonen, in dit geval tegen De Graafschap. © EPA

Stadionproef NEC-De Graafschap: lang niet iedereen liet zich hertesten


NIJMEGEN - Lang niet alle twaalfhonderd toeschouwers die 19 februari de voetbalwedstrijd NEC-De Graafschap live hebben bijgewoond in het Goffertstadion, hebben zich na vijf dagen opnieuw laten testen op het coronavirus. De onderzoeksorganisatie Fieldlab Evenementen onder leiding van arts-microbioloog Andreas Voss had de fans wel gevraagd om dit te doen, maar verplicht was het niet. 

5 reacties

 • Pieter Zeeuw

  4 maanden geleden
  Blijkbaar zijn mensen allemaal erg angstig in deze enorme zware acute gezondheidscrisis waardoor de overheid vindt dat ze zich allerlei macht mag toe-eigenen. Daarom houdt iedereen zich zo goed aan de enorm zinnige regeltjes. $einde cynisme.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Theo helemaal mee eens, ik vind dat degenen die zich geen tweede keer volgens afspraak laten testen het stuk maken voor de anderen.
 • theo houkes

  4 maanden geleden
  Beloning als je je laat testen onzin maar als je een echte supporter bent van je club en je wil graag voetbal kijken moet je je wel aan de spelregels houden zo niet dan is het afgelopen dan gaat dit hele gebeuren geen tweede keer plaatsvinden. Kijk je wil aanmoedigen bier zuipen elkaar om de nek vliegen bij een doelpunt oké allemaal primma maar dan moet je je achteraf ook laten testen
 • Anneke Dijk

  4 maanden geleden
  Corona is via speeksel overdraagbaar toch? Vandaar die mondkapjes. Waarom kan de test dan niet door wat speeksel af te nemen ipv die lange stok tot aan je hersenen aan toe je neus in? Of mag ik dat weer niet vragen?
 • Gerwin Meijer

  4 maanden geleden
  Ik zou een beloning voor de 2e test ook wel een mooi middel vinden. Als voorbeeld: in Israel krijgen mensen een pizza als ze zich laten vaccineren. Lijkt me dat dan meer mensen op komen dagen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.