Twee dames zoeken verkoeling in het water van de Waal bij Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee dames zoeken verkoeling in het water van de Waal bij Nijmegen. © koen Verheijden

Stadsbestuur luidt noodklok in brief: ‘Nijmegenaar is melkkoe als Den Haag niet meer betaalt’

NIJMEGEN - Het stadsbestuur luidt de noodklok: Nijmegen krijgt structureel te weinig geld van het rijk. Als Den Haag niet over de brug komt, dreigen nieuwe bezuinigingen. Slecht nieuws voor stadsbewoners. ,,De boodschappen, de zorgverzekering: alles wordt duurder. Nu betalen we ook al voor plastic afvalzakken.”

32 reacties

 • Fred Jansen

  2 jaar geleden
  De `melkkoe` op de foto geeft iets anders dan melk!
 • RonS

  2 jaar geleden
  Illusies..... Voor wie het nog niet weet; de burger betaalt altijd. Of dat nou in Nijmegen is of in Den Haag. Wie zou er anders moeten betalen?
 • Donny

  2 jaar geleden
  Wethouder Esselbrugge is een carriere politica die nog nooit een baan buiten de overheid heeft gehad.Veel ervaring in bedelen om andermans geld en vervolgens uitgeven aan leuke hobbies heeft ze zeker.Met ondernemers, gewone Nijmegenaren en veiligheid op straat heeft ze niet zoveel ervaring.
 • Weschietennietechtop

  2 jaar geleden
  Wellicht dat de Gelderse gemeenten op bezoek moeten bij het provinciebestuur.?Als ik me niet vergis liggen er nog 4 miljard op een bankrekening na de verkoop van NUON?Het kwalijke is dat locale politici bestaan uit goedbedoelende amateurs met weinig bestuurlijke en organisatorische bagage. Lees grondspeculatie om winst te maken bij woningbouwprojecten. Soms gaan ze door naar landelijke politiek en verkwanselen hun idealen; lees minister Carola van Nieuwenhuizen (geen idee wat ze met Lelystad moet? Mam wat doe jij eigenlijk qua werk?) en staatssecretaris Schouten; wat wil je later worden ? 
 • K Alberts

  2 jaar geleden
  En géén PVDA! Die zijn duidelijk gecapituleerd..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.