Volledig scherm
Het minidorpje van de stadsnomaden in Brakkenstein wordt opgeheven. De bewoners verhuizen naar Lent. © Bert Beelen

Stadsnomaden in najaar van Brakkenstein naar legale woonplek in Lent

NIJMEGEN - De stadsnomaden, nu nog gehuisvest in houtjes huisjes en woonwagens op het voormalig scoutingterrein aan de d'Almarasweg, verhuizen dit najaar naar de Broodkorf in Nijmegen-Noord. Het Brakkensteinse illegale minidorpje krijgt daar in Lent een legale status. 

Wethouder Bert Velthuis heeft onder voorwaarden met de verhuizing ingestemd. Eerder had de gemeenteraad daar al op aangedrongen. In Lent kiezen de nomaden voor een zelfvoorzienend ecodorpje met hergebruik van materialen en een eigen moestuin. De gemeente verhuurt het terrein telkens voor een jaar aan de stadsnomaden. Elk jaar wordt bekeken of de huurtermijn verlengd kan worden. Uiteindelijk komen op de Broodkorf nieuwbouwwoningen. In de omgeving komt verder een nieuwe Vmbo-school van het Citadel College.  

In de Broodkorf gaan de stadsnomaden er ook voor zorgen dat de woonplek voldoet aan alle veiligheidseisen. Met de Omgevingsdienst ODRN is ook eerder gesproken over de brandveiligheid van de woonwagens en de minihuisjes.

Wethouder Velthuis benadrukt dat de stadsnomaden verantwoordelijk zijn voor een goede ontruiming van de de woonplek in Brakkenstein. Ze zullen ook de saneringskosten moeten betalen.  

Volledig scherm
Locatie stadsnomaden. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.