Volledig scherm
De Graafseweg moet niet over de hele lengte versmald worden, vindt de Stadspartij. © Paul Rapp

Stadspartij: Graafseweg niet verder versmallen

NIJMEGEN - Stadspartij DNF heeft grote twijfels over het succes van de recent doorgevoerde aanpassingen aan het begin van de Graafseweg en de Graafsebrug in Nijmegen. In haar verkiezingsprogramma voor de komende raadsverkiezingen pleit de partij voor een evaluatie daarvan en kondigt ze tegelijk aan tegen een verdere versmalling van de Graafseweg te zijn. De partij is bang dat die tot nog meer files zal leiden.

Volgens Stadspartij DNF staat de verkeersdoorstroming van en naar Dukenburg en Lindenholt onder druk door de aanpassingen. De partij wil ook dat gekeken wordt naar de mogelijkheid van een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur op vierbaansuitvalswegen met gescheiden fietspaden. Die wens hebben meer partijen, zoals D66, VVD en Voor Nijmegen.Nu.

Cultuurhistorie

Stadspartij DNF, die de afgelopen vier jaar deel uitmaakte van de LinksPluscoalitie die de stad bestuurde en een wethouder voor de binnenstad (Ben van Hees) leverde, ziet zich als een bewaker van de Nijmeegse cultuurhistorie. De partij vindt dat de Stichting Stevenskerk structurele steun van de gemeente verdient. Ook moet Nijmegen van haar aan het Waalfront West meer investeren in het zichtbaar maken van het Romeinse verleden. De Stadspartij steunt de acties om de oude gevel van het NS-station te visualiseren.

De partij wil het Nijmegengevoel versterken door vaker de Nijmeegse vlag te laten wapperen bij bijzondere gelegenheden. Ook pleit de partij voor een straat met de naam Graodus van Nimwegen. Nijmeegse topsporters zouden met een naam 'verbonden' moeten worden met de wandel- en fietspaden in het Goffertpark.

Lijnbus uit Burchtstraat

Volgens Stadspartij DNF is het de hoogste tijd om de lijnbussen uit de Burchtstraat te halen. Als alternatief voor het centrum denkt de partij aan het inzetten van pendelbusjes. Het centrum moet nog meer een voetgangersgebied worden, een gebied waar de komende jaren fors in extra groen wordt geïnvesteerd. De partij spreekt zelfs van de aanleg van een 'binnenstadbos'.

Om het bezoek aan de binnenstad op peil te houden, wil de partij het dagtarief in de parkeergarages verlagen. De grote bewaakte fietsenstallingen in het centrum moeten 24 uur per dag open zijn. Die wens deelt Stadspartij DNF met D66.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.