Woningen in Nijmegen-Noord zijn aangesloten op het warmtenet.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningen in Nijmegen-Noord zijn aangesloten op het warmtenet. © Paul Rapp

Stadsverwarming Nijmegen mogelijk honderden euro’s duurder: ‘Dit is de wereld op de kop’

NIJMEGEN - Nijmeegse huiseigenaren die een woning op stadsverwarming hebben, moeten mogelijk volgend jaar extra diep in de buidel tasten en honderden euro’s extra betalen. De prijs van stadsverwarming is gekoppeld aan die van de stijgende gasprijzen. Schandalig, klinkt het in de Nijmeegse politiek.

32 reacties

 • Jan Jansen

  3 maanden geleden
  Gewoon weer een stookolie tank ingraven. Een duitse loodgieter is vaak specialist in stookolie. Daar stookt 75 % op stookolie. Een palletkachtel kan ook.
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  hallo hiervoor hebben wij niet gekozen! waar zijn de beloftes gebleven dat e.e.a. goedkoper zou zijn. men weet toch, dat dat never nooit zal gebeuren, want drijgt er een kink in de kabel te komen dan koppelt met het e.e.a. gewoon aan elkaar en wordt de burger gewoon weer het haasje en mag dus voor de kosten opdraaien.
 • A Eerden

  3 maanden geleden
  Je kunt wel verwachten dat de overheid zonnepaneel belasting gaat heffen en lucht belasting voor de koude lucht die de lucht warmte pomp gebruikt. Zo gaat het altijd ; een gedragsverandering stimuleren met subsidie en daarna de subsidie terughalen met extra belasting!
 • A Eerden

  3 maanden geleden
  Wat een flauwe kul! De woningen in nijmegen noord waar stadsverwming is hebben een aansluitplicht maar geen afname verplichting! Zie de brief van vattenfall op de website http://nijmegen.nl Dat betekent dat vattenfall als je dat wilt de aansluiting gratis komt verwijderen en dan neem je een wrmtepomp van circa 8000 en zonnepanelen van circa €10.000 en dan heb je de investering zo terugverdiend en je financiert die verstandige investering vaniit de overwaarde van je woning tegen minder dan 2% rente. V
 • Dev Smaling

  3 maanden geleden
  @marco...Altijd beter om eerst even goed lezen....stadsverwarming is goedkoper, het is een beleidsmatige keuze geweest om die prijs te koppelen aan de gasprijs, waardoor iets wat goedkoper nu kunstmatig duurder wordt gemaakt....Trouwens hout is ook niet al te goedkoop, tenzij je een bos in je achtertuin hebt dat je mag omkappen...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.