Volledig scherm
© Flip Franssen

Staking treft bus grenslijn 58 Nijmegen - Kleef

NIJMEGEN/KLEEF - Reizigers op de grensoverschrijdende buslijn 58 (Emmerik-Kleef-Kranenburg-Nijmegen) moeten deze week rekening houden met vertragingen of zelfs uitval van ritten.

Zeventig chauffeurs van de Duitse streekvervoerder Look zijn maandagochtend in staking gegaan vanwege stukgelopen cao-onderhandelingen tussen vakbond Verdi en NIAG, waartoe Look behoort.

NIAG

Look is sinds 2006 een volle dochteronderneming van NIAG en verzorgt met 31 lijndiensten het streek- en schoolvervoer in de Kreis Kleef. NIAG zet de beschikbare chauffeurs vooral in op het schoolvervoer in het Duitse grensgebied. Daardoor komt het tot uitval of vertraging op vaste lijnen, zoals de grensoverschrijdende 58.

Studenten en forensen

Honderden studenten en forensen uit het grensgebied maken dagelijks gebruik van de lijn Nijmegen-Emmerik. NIAG-woordvoerder Beate Kronen wist maandag nog niet of de staking de komende dagen aanhoudt.

"We proberen vooral het schoolvervoer in de regio Kleef op gang te houden, en dat heeft helaas gevolgen voor de dienstregeling op de vaste buslijnen."

Krone adviseert reizigers om de website in de gaten te houden. Vakbond Verdi heeft een loonsverhoging van NIAG tot 12 procent in anderhalf jaar afgewezen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.