De elektriciteitscentrale van Engie bij het MaasWaalkanaal in Nijmegen West. In december 2015 is de centrale al gesloten. Nu volgt de afbraak.
Volledig scherm
De elektriciteitscentrale van Engie bij het MaasWaalkanaal in Nijmegen West. In december 2015 is de centrale al gesloten. Nu volgt de afbraak. © THEO VAN ZWAM

Start van minutieuze sloop van kolencentrale

NIJMEGEN - Brokje voor brokje, met de grootste voorzichtigheid, alsof je 'omgekeerd bouwt'. Zo wordt nu begonnen met de sloop van de in 2015 gesloten Nijmeegse kolencentrale. De ontmanteling van het gigantische complex - in de volksmond nog steeds Electrabel - zal twee jaar in beslag nemen en kost miljoenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Meer coronabesmettingen in Gelderse steden maar geen ziekenhuisopnames, één patiënt in Tiel overleden
    ZO ZIT HET IN JOUW REGIO

    Meer coronabe­smet­tin­gen in Gelderse steden maar geen ziekenhuis­op­na­mes, één patiënt in Tiel overleden

    TIEL / NIJMEGEN - Terwijl vooral in de Randstad afgelopen dagen weer een flinke toename in coronabesmettingen te zien is, blijft het beeld in grote delen van Gelderland, de regio Maasland en Utrechtse Heuvelrug stabiel. Steden als Ede, Nijmegen en Arnhem kennen relatief de meeste nieuwe besmettingen. Maar tot ziekenhuisopnames heeft het in die gemeenten niet geleid.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.