Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Paul Rapp

Starterslening en zelfbewoningsplicht moeten Nijmeegse starters aan een woning helpen

NIJMEGEN - Nijmegen wil starters een duwtje in de rug geven in hun zoektocht naar een koopwoning. Zo komt er een zelfbewoningsplicht voor woningen tot 350.000 euro. Ook verruimt het stadsbestuur de starterslening, zodat meer mensen onder gunstige voorwaarden hun eerste koopwoning kunnen financieren. De maatregelen gaan waarschijnlijk al per 1 januari in. 

4 reacties

 • Stefanie Venders

  1 jaar geleden
  Met gunstige starterslening doet gemeente Nijmegen duit in het zakje om de huizenprijzen nog verder op te jagen. Daarnaast worden vastgoedbedrijven ontmoedigd om huizen te bouwen. Beide maatregelen werken averechts en zijn politiek gemotiveerd.
 • Leon Graaf

  1 jaar geleden
  @Byron Hendriks, Die andere linkse partijen zijn nog veel erger. De Dierenpartij, Sp en de Stadspartij presteren het gewoon om in deze tijd bouwprojecten te frustreren en helemaal te torpederen.
 • Chris Toorop

  1 jaar geleden
  Zolang de spaarrente 0% is en het belastingtechnisch heel voordelig is om een huis te kopen en vervolgens te verhuren, veranderen dit soort plakmiddelen er niet aan. Als er geen agent voor de deur staat, die er op toeziet, dat daar 365 per jaar gewoond wordt, door de belegger is het een wassen neus. Die startersleningen drijven de prijzen alleen maar op .
 • Byron Hendriks

  1 jaar geleden
  Magere eerste stapjes die andere steden al veel eerder hebben gemaakt. Ondertussen vergeet GroenLinks sociale huurwoningen te bouwen en laat ze de wachtlijsten voor een woning schrikbarend oplopen. Zolang onze GroenLinks wethouders aan de hand van projectontwikkelaars blijven lopen en de minder rijken negeren, verandert er niets aan de schrijnende woningnood in Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen