Volledig scherm
Het station Nijmegen Lent. © Do Visser/De Gelderlander

Station Lent en plein klaar, maar ook weer niet

LENT - Donderdag 25 juli 2013. Een historische datum voor Lent. Want deze donderdag om 5.34 uur is, ijs en weder dienende, het nieuwste treinstation van Nijmegen, ten noorden van de Waal, in gebruik genomen. Lees: de eerste trein hield er donderdagochtend in alle vroegte halt.

Eigenlijk heeft Lent nu pas weer een echte, officiële halte. Want het station uit 2002 dat tot begin deze week dienst deed als halteplaats, was al die jaren maar 'een tijdelijk station'. Uit de geschiedenisboeken blijkt dat Lent al in 1882 een halte had op de spoordijk, later zelfs een echt station aan de Parallelweg, bij de Oosterhoutsedijk.

Perron

Dinsdag en woensdag deze week was er geen treinverkeer mogelijk tussen Nijmegen en Arnhem, omdat de nieuwe halte in Lent nog 'gebruiksklaar' werd gemaakt. Maar 'helemaal klaar' is Nijmegen Lent ook nu nog niet, leert navraag bij spoorbeheerder ProRail. "Er moet nog een stuk perron aangelegd worden van zo'n 40 meter. Daarbij hoort ook nog een trappartij van en naar het perron", zegt een woordvoerder. "Maar uiterlijk begin 2014 is dit helemaal klaar. Nog voor de opleveringsdatum van mei 2014 van dit hele project."

Kiss-and-ride

De feestelijke opening van het nieuwe station staat, aldus de gemeente Nijmegen, gepland voor vrijdag 30 augustus, na de zomervakanties. Er is al een kiss- and-ride-strook, er zijn taxistandplaatsen en er liggen parkeerplaatsen. Bomen, gras, banken en prullenbakken volgen nog.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.