Volledig scherm
PREMIUM
Station Nijmegen vanaf de Graafseweg. © Bert Beelen

Station Nijmegen gaat op de schop, plannen voor extra perron en westelijke ingang krijgen vorm

NIJMEGEN - Het station en het spoor in Nijmegen staan de komende jaren forse veranderingen te wachten om de groei van treinreizigers en goederentreinen op te kunnen vangen. Voor de reizigers komen er extra perrons, snellere overstapmogelijkheden en een volwaardige ingang aan de westzijde.

Om reizigers en goederenvervoer beter te kunnen afhandelen moeten treinen sneller kunnen aankomen en vertrekken. Om die tijdswinst te boeken zullen treinen op het traject Arnhem-Nijmegen straks met hogere snelheid station Nijmegen gaan in- en uitrijden. Ook worden de treinen op het traject langer. 

Het emplacement bij het station, grenzend aan de wijk Wolfskuil, gaat op de schop zodat er meer treinstellen kunnen staan voor klein onderhoud en schoonmaak. En om overlast te beperken, komen hier mogelijk hoge geluidsschermen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.