Steeds meer huizen aangesloten op stadsverwarming: zo werkt dat, en is dat eigenlijk duur?

videoNIJMEGEN - Steeds meer woonhuizen worden aangesloten op stadsverwarming in plaats van bijvoorbeeld een traditionele cv-ketel op gas. Maar hoe werkt stadsverwarming eigenlijk? En betaal je nou uiteindelijk meer of minder voor het verwarmen van je huis?

3 reacties

 • Loek Frederiks

  8 maanden geleden
  Artikel geeft geen antwoord op de vraag "kost dat nou". Mijn ervaring is dat de kosten hoger liggen dan een standaard CV ketel op gas.
 • Sander van Schoonhoven

  8 maanden geleden
  Mooi he, en juist de industrie, biomassa-centrales en vuilverbrandingen zijn voor een aanzienlijk deel verantwoordelijk voor de enorme emissies van stikstofoxiden en CO2 in ons land. Dus daarmee gaan we die verschrikkelijke gas-stook (met afstand de schoonste en efficientste verbranding) te lijf...
 • m bruijn

  8 maanden geleden
  De hamvraag is natuurlijk: wat kost dat nou per huis? Dat is de enige manier om te vergelijken. Ter vergelijk: ik ben per maand €70 kwijt voor mijn energie (gas en elektra) en heb een vrijstaand huis.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.