Een ic-verpleegkundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede laat aan familieleden zien hoe het met de patiënt met corona gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ic-verpleegkundige van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede laat aan familieleden zien hoe het met de patiënt met corona gaat. © Ziekenhuis Gelderse Vallei

Steeds meer ic-verpleegkundigen hebben angsten of depressies door werk, een derde denkt aan stoppen

NIJMEGEN - Steeds meer ic-verpleegkundigen hebben door het werk dat ze in coronatijd moeten doen last van angst, depressie of posttraumatische stress. Een derde van hen overweegt zelfs om te stoppen als ic-verpleegkundige.

6 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  2 jaar geleden
  Ha, ha, van de VVD hoef je het niet te hebben in de zorg. Juist de VVD wil alle sociale voorzieningen privatiseren. Hoeveel zorgbureautjes strijken onnoemelijk veel geld op zonder goede zorg te leveren en kijk naar de energievoorziening, lekker versnipperd allemaal en alle managers zorgen alleen maar voor hogere lasten voor iedereen. En vergeet het openbaar vervoer niet.
 • Desirea Ter Stegen

  2 jaar geleden
  @berrie den vossen droom verder. Juist de VVD (Rutte dus) heeft de zorg zover gebracht,althans wat er nog van over is.Het begon met 1 premie voor iedereen de particuliere ziektekostenverzekering moest weg en zo gingen de flink verdienende er nog meer op vooruit en het gat wat ontstond moest gedicht worden door flink in de zorg te snijden.
 • Marco Wegma

  2 jaar geleden
  En in de nieuwe begroting weer geen geld voor de zorg. En maar wijzen naar de niet gevaccineerde…..
 • R Klein Wolterink

  2 jaar geleden
  Ik vind het jammer dat het hier steeds om de IC verpleegkundigen draait. Natuurlijk is hun werkdruk ook hoog, maar als het daar vol ligt, dan ligt het vol. Op de SEH ligt het ook heel vaak heel vol, daar is geen opname stop. Daar moeten ze gewoon alle patiënten opvangen, ook al is het volgen liggen de mensen op de gangen. Daar kunnen ze geen nee zeggen tegen de 4e covid patiënt die eraan komt.
 • berrie den vossen

  2 jaar geleden
  Rutte,tijd om te laten zien wat jullie waard zijn, jullie daar in den Haag. geen tijd meer om je CV op te poetsen of je hachje te redden in tijden van nood... doe jullie werk Rutte en consorten . daar hebben we jullie voor gekozen. jullie zijn nu lang genoeg demissionair geweest. verman je en bestuur ons Land of zoek 'n andere baan.. de zorg heeft ons nodig... en wij de zorg.