Verschillende docenten denken na over een oplossing voor het armoedeprobleem. Rechts op de foto Janneke Lakerveld, die de bijeenkomst leidt.
Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende docenten denken na over een oplossing voor het armoedeprobleem. Rechts op de foto Janneke Lakerveld, die de bijeenkomst leidt. © Gerard Verschooten

Steeds meer studenten hebben geldproblemen, hoe los je dat op? ‘De inflatie maakt het alleen maar erger’

NIJMEGEN - Steeds meer studenten hebben geldzorgen, blijkt uit recente onderzoeken van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en Hogeschool Utrecht (HU). Hoe kun je die studenten het beste bijstaan? Docenten en studenten van de HAN dachten daar deze week samen over na.

10 reacties

 • Fanny Jong

  5 maanden geleden
  Ik kan ook niet weekeinde op het terras zitten, en als ik dat wil moet ik meer gaan werken. Zo zielig zijn ze ook niet, zij moeten ook maar voelen dat het crisis is en aan de andere kant van de eu een oorlog woed en die de prijzen giga opstuwen. En anders bij huize mama intrekken.
 • J le Blanc

  5 maanden geleden
  @Joan Willems Uw dochter lijkt bijna een uitzondering op de regel. Als mijn vrouw en ik op een doordeweekse dag door het centrum van Nijmegen wandelen, zien we tijdens lunchtijd alle horeca vol met vnl. studenten. En nee, geen goedkope uitsmijters oid. Nee, dure salades met glazen wijn, etc. Tja, dan stel je m.i. de verkeerde prioriteiten als je geld eind v/d maand allang op is...
 • joan willems

  5 maanden geleden
  Degene die hier melden dat studenten er maar op los feesten; er zijn ook studenten die zich een slag in de ronte werken om zonder studieschuld van school te komen. En dat naast hun studie. Nu komen de aasgieren die al de hoofdprijs vroegen voor een kamer met enorme verhogingen vanwege de energie. Dat gat kunnen ze niet vullen of ze moeten gaan lenen. Deze studenten worden niet gecompenseerd. Mijn dochter is er zo een, en niet elke studie is om de hoek en moet je wel op kamers.
 • Japie Lamers

  5 maanden geleden
  Heel eenvoudig, zoals iedereen met geldproblemen, minder uitgeven en zorgen voor meer inkomsten. De tering naar de nering!
 • Elbert Jansen

  5 maanden geleden
  Er is ooit een kabinet geweest die het bedacht heeft dat studenten mochten lenen voor hun studie. Ze mochten het in 35 jaar terugbetalen, want iedereen moest kunnen studeren. Een lofelijk streven! Nu komen de studenten in de problemen. De beoogde baan waar ze voor studeren is die er straks wel? Wat te denken van de hoge studieschulden? Ben ik blij dat ik mijn leven, als minder gestudeerde, ook redelijk ben doorgekomen en op eigen kracht.
 1. Vermiste 14-jarige uit Druten via locatie van mobiel gevonden in Hapert, meldt familie
  update
  5

  Vermiste 14-jarige uit Druten via locatie van mobiel gevonden in Hapert, meldt familie

  Politie, familie, vrienden en klasgenoten zijn woensdag met man en macht op zoek gegaan naar een 14-jarig meisje uit Druten. De leerling van het Mondial vmbo-college in Nijmegen werd sinds woensdagmiddag 14.45 uur vermist. Laat op de woensdagavond is zij in goede gezondheid teruggevonden in Hapert via de locatiegegevens van haar telefoon. Dat heeft de familie laten weten via de social media.
  Nijmegen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen