Stel je voor: in 20 seconden werd het centrum van Nijmegen verwoest

Video/Foto's voor en naNIJMEGEN - Het is moeilijk te bevatten. Waar op het ene moment nog mensen lopen te winkelen, op de fiets richting hun werk gaan of hun boterhammetjes eten in de middagpauze op school, is het centrum van Nijmegen het volgende moment één grote ravage. In een luttele 20 seconden wierpen Amerikaanse bommenwerpers hun vernietigende lading boven de binnenstad, vandaag precies 75 jaar geleden.

Naast het diepe persoonlijk leed dat honderden families in Nijmegen trof (er vielen bijna 800 doden en duizenden gewonden) is ook het aanzien van de binnenstad sinds 22 februari 1944 voor altijd veranderd. In een flink gebied is de vooroorlogse bebouwing vrijwel volledig verdwenen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.