Sten Hermanussen heeft long-covid. Hij moet eigenlijk veel studeren voor zijn scriptie maar zijn geheugen en concentratie laten hem geregeld in de steek.
Volledig scherm
PREMIUM
Sten Hermanussen heeft long-covid. Hij moet eigenlijk veel studeren voor zijn scriptie maar zijn geheugen en concentratie laten hem geregeld in de steek. © Paul Rapp

Sten is niet de enige op wachtlijst voor behandeling long covid: ‘Ik sta al negen maanden stil’


NIJMEGEN - Het fenomeen wachtlijsten in de zorg bestaat al jaren, maar er is nu een nieuwe wachtlijst bijgekomen: die voor long covid. Patiënten die na maanden nog klachten hebben als gevolg van een doorgemaakte coronainfectie, staan soms maanden op een wachtlijst voor ze hiervoor behandeld worden.

18 reacties

 • M.C. Fels

  4 maanden geleden
  Heel naar. Ik zag foto's van hoe longen er uit kunnen zien na Covid; angstaanjagend. Er zijn zelfs al patienten die een longtransplantatie hebben gehad. We mogen wel superdankbaar zijn voor de vaccins.
 • Jozefien Sessink

  4 maanden geleden
  Deze personen en andere die ze nu laten zien hadden ze al veel eerder op TV moeten laten zien. Zodat een ieder doordrongen werd dat er wel echt COVID is. Vooral voor de antivacers die denken te weten hoe het niet moet. Maar ook niet weten hoe het wel moet. Wens Meneer veel beterschap.
 • Wilma van Well

  4 maanden geleden
  Beste Sten, fijn dat je eindelijk tercht kan voor behandeling. Heel veel sterkte, en hopelijk gaat het stapje voor stapje dan de goede kant op.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  Wat betreft Omikron en Long Covid is er nog niet veel bekend, maar de volgende quote uit het artikel op de voorpagina van 2 specialisten is wel veelzeggend: "Landelijk zijn tussen begin dec. en half jan. slechts negen geboosterde coronapatiënten op de IC beland, bleek woe. uit RIVM-cijfers. Een groot contrast met de 1187 ongevaccineerde coronapatiënten die in dezelfde periode werden opgenomen op de IC". Lijkt me logisch dat ongevaccineerden dan ook veel grotere kans hebben op Long-Covid.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Nou J Vonk ik vind 20% een behoorlijk aantal dat hoef je helemaal niet op te blazen. Dat verhaal van I. Derksen slaat dus helemaal nergens op, hij vraagt er dan ook zelf om.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.