De bouw van nieuwe woningen in Nijmegen-noord in 2017.
Volledig scherm
De bouw van nieuwe woningen in Nijmegen-noord in 2017. © Paul Rapp

Steun en kritiek voor petitie PvdA
over warmtenet: ‘ranzige politiek’

NIJMEGEN - De petitie van de PvdA in Nijmegen tegen de monopolie-positie van Nuon in Nijmegen-Noord kan rekenen op veel steun en felle kritiek. De partij vindt dat Nuon oneerlijke prijzen hanteert voor haar warmtenet in Nijmegen-Noord en roept bewoners op daartegen te ageren.

De online petitie is binnen één dag tijd inmiddels meer dan 400 keer ondertekend. Tegelijkertijd klinken er ook kritische geluiden. Zo noemt D66-raadslid Lusanne Bouwmans op Twitter de petitie van de PvdA ‘stuitend’ en 'ranzige politiek’: ‘Meer transparantie wil iedereen, daar is geen petitie voor nodig.’  

Nuance en inhoud

Daan Moerkerk, raadslid van GroenLinks, stelt in een reactie dat nuance en inhoud belangrijk zijn in het dossier rondom het warmtenet en verwijst naar veelgestelde vragen die worden beantwoord op de website van GroenLinks:  'We vullen dit dossier geregeld aan, aanvullingen en tips zijn welkom.’

Aanleiding is een uitzending van Nieuwsuur over de monopolie-positie die Nuon heeft afgedwongen in Nijmegen-Noord. Bewoners mochten tot voor kort alleen aangesloten worden op een warmtenet van Nuon.

Die zou echter onduidelijk opgebouwde en té hoge prijzen hanteren, zo klinkt de kritiek. Bewoners die willen overstappen, moeten een boete van 50.000 euro betalen. Die clausule zou inmiddels echter van de baan zijn.

De fracties van de PvdA, CDA, VoorNijmegen.Nu en Stadspartij DNF willen woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering duidelijkheid van de Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens over de boeteclausule en de monopolie-positie van Nuon.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.