De bouw van nieuwe woningen in Nijmegen-noord in 2017.
Volledig scherm
De bouw van nieuwe woningen in Nijmegen-noord in 2017. © Paul Rapp

Steun en kritiek voor petitie PvdA
over warmtenet: ‘ranzige politiek’

NIJMEGEN - De petitie van de PvdA in Nijmegen tegen de monopolie-positie van Nuon in Nijmegen-Noord kan rekenen op veel steun en felle kritiek. De partij vindt dat Nuon oneerlijke prijzen hanteert voor haar warmtenet in Nijmegen-Noord en roept bewoners op daartegen te ageren.

6 reacties

 • Teunis

  4 jaar geleden
  Groenrinks maakt er een potje van in Nijmegen. Ze laten vooral zien dat ze niet met kritiek om kunnen gaan en geen verantwoordelijkheid nemen. Eerst de Donjon, toen de trein verbinding tussen Nijmegen en Kleve en nu het Nuon contract. 
 • Govert

  4 jaar geleden
  In 2012 werd besluitvorming over het warmtenet razendsnel doorgedrukt door het toenmalige college van burgemeesters. Op deze wijze konden zowel de nieuwe Europese aanbestedingsregels als de regelgeving uit het nieuwe Bouwbesluit worden omzeild. Nuon kreeg op deze wijze een monopoliepositie om tot 2045 warmte te mogen leveren in de Waalsprong. Pikant detail? De PvdA maakte in 2012 zelf deel uit van het toenmalige college...
 • Observer

  4 jaar geleden
  Ter info: GroenLinks kijkt positief terug op de keuzes die destijds door haar eigen wethouder Jan van der Meer zijn gemaakt, die op 31 maart 2012 tekende voor de samenwerking met Nuon, waar de raad pas op 18 april over mocht stemmen. Volgens partijgenoot en huidig wethouder Tiemens zou dit onder voorbehoud van goedkeuring van de raad geweest zijn. ‘Het is wat het is,’ vindt zij. ‘We moeten ontzettend blij zijn met het warmtenet dat we nu hebben,’ vindt GroenLinks-raadslid Volkert Vintges.
 • Observer

  4 jaar geleden
  Je roept vooral mensen na, zonder onderbouwing ...
 • Klaas1

  4 jaar geleden
  PVDA zit te poepen in eigen doos .eerst hun volle instemming gegeven met deze oplichterij op het pluche en nu een grote mond. Laat nu het initiatief nu ook maar over aan een partij die toen tegen was, in plaats  van nu de populist te willen uithangen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen