Volledig scherm
Voorstelling van de donjon in het Valkhofpark in Nijmegen.

Steun Nijmegen voor donjon onduidelijk

NIJMEGEN - Het blijft onduidelijk of de bouwers van de donjon op financiële steun van de gemeente Nijmegen kunnen rekenen. Eind september liet een meerderheid van de raadsfracties weten dat ze de gemeentelijke plankosten voor de bouw wel willen schrappen, in ieder geval deels.

Maar woensdagavond toen er een concreet voorstel op tafel lag om maximaal 350.000 euro in te zetten, deden diverse fracties er alsnog heel moeilijk over. Vooral de wijze waarop de plankosten in de begroting gedekt zouden, leidde tot kritiek bij met name de VVD, D66 en SP. Die partijen waren eerder voorstander van steun.

Wethouder Kunst wil een deel van het geld uit de pot voor cultuurhistorie halen. Daar zit nu nog 1 miljoen euro in. Verder wil ze 2 ton van de provincie Gelderland inzetten.

De plotselinge negatieve houding van de fracties verraste Kunst. Zij besloot daarop het voorstel aan te houden. Ze liet donderdag weten binnenkort opnieuw een poging te doen om de raad te overtuigen. Zonder het schrappen van de plankosten is de bouw niet haalbaar.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.