Volledig scherm
De plaatjesruilbeurs in de Stevenskerk trok zaterdag honderden bezoekers. © Flip Franssen

Stevenskerk vol met verzamelaars Jumbo-plaatjes

NIJMEGEN - De spaaractie voor het plakboek ‘Nijmegen mijn stad’ kwam zaterdagmiddag tot een hoogtepunt in de Stevenskerk. Verzamelaars kwamen er samen om hun plaatjes te ruilen en het boek van supermarkt Jumbo en Stichting Noviomagus compleet te krijgen.

Volledig scherm
Plaatjes verzamelen en ruilen in de Stevenskerk. © Flip Franssen

De rij fanatieke spaarders liep al vóór aanvang van de ruilmiddag onder de boog naar de Grote Markt door. ,,Ik denk dat er al zeker 2000 mensen geweest zijn”, schatte filiaalmanager Chiel van Gessel van Jumbo Fenikshof enkele uren later.

Klanten van de Nijmeegse supermarktfilialen kregen de afgelopen maanden vier plakplaatjes bij elke 10 euro aan boodschappen. Het album biedt een vogelvlucht door de historie van Nijmegen, met 317 plaatjes is het boek compleet.

De enthousiaste verzamelaars bezetten de bankjes van de kerk, gewapend met hun dubbele plaatjes en lijsten met de nummers die ‘nog gezocht worden’. Sommigen zaten op de grond, anderen bleven in groepjes staan. Met orgelmuziek op de achtergrond gingen de plaatjes van hand tot hand.

,,Jong en oud heeft gespaard”, aldus Van Gessel. ,,Een megasucces. We wilden de ruilmiddag eigenlijk in de Mariënburgkapel houden, maar we hadden al snel het vermoeden dat die locatie veel te klein zou zijn.”

Wie na het ruilen toch nog plaatjes miste, hoefde niet te treuren. ,,Omdat we willen dat iedereen blij en met een compleet album naar huis gaat, geven we de stickers ook weg.”

Bonussticker

Volledig scherm
Het was een drukte van jewelste tijdens de plaatjesruilbeurs in de Stevenskerk. © Flip Franssen

En dat betekende werk aan de winkel voor het personeel van Jumbo. Achter verschillende tafels werden de plaatjes uitgedeeld. Verzamelaars duwden lijstjes in handen van de medewerkers. De bonussticker, die voorin het album kan worden geplakt, was al snel op.

Van Gessel: ,,Maar de persen lopen alweer, iedereen kan die sticker de komende weken nog ophalen in de supermarkten.”

Volledig scherm
De kerkvloer werd zaterdag gebruikt al ruiltafel. © Flip Franssen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.