Foto ter illustratie: de Via Gladiola.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: de Via Gladiola. © ANP

Stevige kritiek op vroege afgelasting Vierdaagse: ‘Onverstandig’, ‘onnodig’ en ‘echt verbaasd’

NIJMEGEN - De afgelasting van de Vierdaagse 2021 wekt verbazing bij de evenementenbranche. Die denkt juist dat komende zomer alles weer door kan gaan. ,,Het is hun eigen keuze het evenement niet door te laten gaan, maar we zijn echt verbaasd dat die stap nu al gezet wordt.’’

28 reacties

 • Antonius

  4 weken geleden
  Gezien de reacties op dit artikel is het de beleidsbepalers uitstekend gelukt om de meerderheid van de bevolking in de hoek te krijgen waar angst regeert.
 • Hoonte

  4 weken geleden
  De kop van de Gelderlander is Stevige kritiek, echter alle reacties hieronder samengevat is het oordeel overwegende en derhalve de juiste kop: "Veel begrip voor besluit afgelasten vierdaagse"
 • J A van Dinter

  4 weken geleden
  De enige juiste beslissing op dit moment met de gegevens van dit moment. Later afgelasten zou alleen maar meer kosten brengen. Ook dan zou de horeca gaan klagen en ook dan zijn ze niet bereid om mee te betalen aan de reeds ontstaande kosten. Wie weet is er straks toch nog een opening voor het organiseren van Zomerfeesten. Maar een wandelevenement op deze schaal, NEE !
 • Hugo Gelderlander

  4 weken geleden
  Mijn gedachte over de reactie van de evenementenbranche is "onverstandig, onnodig en echt verbaasd". Het is een heel verstandig besluit om de Vierdaagse in 2021 niet door te laten gaan. En voor zover er iets door zou kunnen gaan, is dat het wandelen, maar zeker niet de evenementen er omheen. Bij de evenementen komen heel veel mensen dicht bij elkaar is dat is echt onverantwoord. Het lijkt erop dat de evenementenbranche alleen aan het eigen belang (geld) denkt.
 • Hennie Brouwer

  4 weken geleden
  Er zitten aan zo'n evenement heel veel voorbereidingskosten. Zaken die ruim van te voren al vastgelegd moeten worden. Denk eens aan afzettingen, drukkosten, advertenties, inhuren beveiliging, politie en EHBO die op tijd "gereserveerd" moeten worden, vergunningen, omleidingsroutes uitzetten enz. enz. Tel daarbij op de gezondheidsrisico's. Publiek is eigenwijs en blijft toch niet weg ondanks alle verzoeken. Dus een verstandig besluit.
 1. Vijverhorst-bewoners zijn het beu: alleen ijskoud water in Meijhorst-flat, verwarming hapert al jaren
  PREMIUM
  1

  Vijver­horst-bewoners zijn het beu: alleen ijskoud water in Meij­horst-flat, verwarming hapert al jaren

  NIJMEGEN - Een jaar huur willen ze terug, bewoners van de 108 appartementen van flatcomplex De Vijverhorst in de Nijmeegse wijk Meijhorst. ,,We zitten al jaren met een verwarming die het niet of nauwelijks doet. We hebben alleen ijskoud water uit de kraan. Portaal (verhuurder, red.) moet eindelijk maar eens met compensatie komen. Zo kan het niet langer”, aldus bewoonster Lonneke Klomp.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Internationale Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'
  Play

  Internatio­na­le Vrouwendag: 'Vrouwen in de politiek strenger beoordeeld'

 2. Kabinet wil maatregelen versoepelen met Pasen
  Play

  Kabinet wil maatrege­len versoepe­len met Pasen

Nijmegen e.o.