Foto ter illustratie: de Via Gladiola.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: de Via Gladiola. © ANP

Stevige kritiek op vroege afgelasting Vierdaagse: ‘Onverstandig’, ‘onnodig’ en ‘echt verbaasd’

NIJMEGEN - De afgelasting van de Vierdaagse 2021 wekt verbazing bij de evenementenbranche. Die denkt juist dat komende zomer alles weer door kan gaan. ,,Het is hun eigen keuze het evenement niet door te laten gaan, maar we zijn echt verbaasd dat die stap nu al gezet wordt.’’

27 reacties

 • P.L. Derksen

  1 jaar geleden
  Gezien de reacties op dit artikel is het de beleidsbepalers uitstekend gelukt om de meerderheid van de bevolking in de hoek te krijgen waar angst regeert.
 • Steven Hoop

  1 jaar geleden
  De kop van de Gelderlander is Stevige kritiek, echter alle reacties hieronder samengevat is het oordeel overwegende en derhalve de juiste kop: "Veel begrip voor besluit afgelasten vierdaagse"
 • J.A. van Dinter

  1 jaar geleden
  De enige juiste beslissing op dit moment met de gegevens van dit moment. Later afgelasten zou alleen maar meer kosten brengen. Ook dan zou de horeca gaan klagen en ook dan zijn ze niet bereid om mee te betalen aan de reeds ontstaande kosten. Wie weet is er straks toch nog een opening voor het organiseren van Zomerfeesten. Maar een wandelevenement op deze schaal, NEE !
 • Hugo Gelderlander

  2 jaar geleden
  Mijn gedachte over de reactie van de evenementenbranche is "onverstandig, onnodig en echt verbaasd". Het is een heel verstandig besluit om de Vierdaagse in 2021 niet door te laten gaan. En voor zover er iets door zou kunnen gaan, is dat het wandelen, maar zeker niet de evenementen er omheen. Bij de evenementen komen heel veel mensen dicht bij elkaar is dat is echt onverantwoord. Het lijkt erop dat de evenementenbranche alleen aan het eigen belang (geld) denkt.
 • Hennie Brouwer

  2 jaar geleden
  Er zitten aan zo'n evenement heel veel voorbereidingskosten. Zaken die ruim van te voren al vastgelegd moeten worden. Denk eens aan afzettingen, drukkosten, advertenties, inhuren beveiliging, politie en EHBO die op tijd "gereserveerd" moeten worden, vergunningen, omleidingsroutes uitzetten enz. enz. Tel daarbij op de gezondheidsrisico's. Publiek is eigenwijs en blijft toch niet weg ondanks alle verzoeken. Dus een verstandig besluit.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.