Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant De Meesterproef in Nijmegen. © Foto Raphael Drent

Stiekem Honig-pakjes gebruiken is er niet bij voor de kok van De Meesterproef in Nijmegen

Op de plek waar vroeger de makkelijke pakjes werden geproduceerd, kookt een kok nu vers en zoveel mogelijk lokaal, zo zegt De Meesterproef, gevestigd in de voormalige Honig-fabriek aan de Waal in Nijmegen.

Het voelt op een prettige manier rommelig bij binnenkomst. Het is een afbraakpand, zoals dat heet, dus aan kozijnen schuren en lakken doen ze hier niet.

Hier is jarenlang gewerkt, en dat voel je. Het is sleets en geleefd, maar dat maakt ook meteen de lekkere sfeer.

Rechts kijk je door de ramen naar de Waal, links kun je de hele keuken overzien. We kijken vanaf een verhoging naar de afwashulp die de vaat wegwerkt, de kok die met handschoentjes iets staat te schillen en de kok die een dessert staat op te maken. Stiekem Honig-pakjes gebruiken is hier lastig, want je kijkt letterlijk bij de kok in de potten.

Wat opvalt op de menukaart is dat hier een voorkeur is voor groenten die nu op het land staan en dat het aandeel vlees gering is. Ik ga voor een menu zonder vis of vlees en start met een geitenbrie als voorgerecht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.