Het rapport met aanbevelingen van oud-minister en commissievoorzitter Johan Remkes hoe op korte termijn om te gaan met de stikstofproblematiek in Nederland.
Volledig scherm
Het rapport met aanbevelingen van oud-minister en commissievoorzitter Johan Remkes hoe op korte termijn om te gaan met de stikstofproblematiek in Nederland. © ANP

Stikstofcrisis: Niet alles kan, zeker niet in Gelderland

NIJMEGEN - De noodmaatregelen die zijn aangekondigd om het stikstofprobleem in Nederland op te lossen, hebben waarschijnlijk een grote impact op de provincie Gelderland. Daar is relatief veel Natura2000-gebied, plekken die onderdeel zijn van een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden.

33 reacties

 • geco

  2 jaar geleden
  Er is geen stikstof probleem en ook geen klimaatprobleem Het is allemaal pure waanzin van een oude demente man van de VVD
 • Peter Schuitema

  2 jaar geleden
  Droom verder. Die zaken zijn biet opgelost de ozonlaag al helemaal niet en zure regen heeft niet bestaan. Wij komen uit die tijd Roy. Ze stopte met praten over de ozonlaag omdat het geen zin had en wat denk je dannos het ineens opgelost idem dito met zure regen. Doe  je oogkleppen af. 
 • Peter Schuitema

  2 jaar geleden
  Ruud snapt er niet  veel van wacht maar tot deze maatregelen de stengste ter wereld op niet eens allemaal bewezen feiten jou raakt. Als speldeknopje op de aarde gaan wij de wereld niet redden. We hebben al bijna de hoogste  eisen gesteld aan veel zaken mbt milieu. Dit door het buitenland laten overnemen verslechterd wereldwijd de  situatie. Ruud wordt wakker ga naar china en india en je verhaal doen. 
 • Freek

  2 jaar geleden
  Due honderdduizend gelukzoekers maken niet het verschil, maar de miljoenen Nederlandse consumenten.
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  A15 niet A18 niet geen dubbel spoor naar Winterwijk. maar wel massaal vliegtuigen boven gelderland.wanneer wordt daar iets aan gedaan?
 1. Boeren vrezen nog meer stikstofmaatregelen: ‘Dit is pas het begin, we worden uitgerookt’

  Boeren vrezen nog meer stikstof­maat­re­ge­len: ‘Dit is pas het begin, we worden uitgerookt’

  Vooral veehouderijen met verouderde stalsystemen in de omgeving van natuurgebieden zijn hun toekomst niet zeker. Oud-minister Johan Remkes stelt voor deze bedrijven uit te kopen of te saneren. De boeren die dinsdag gaan demonstreren in Den Haag voelen de bui al hangen. Zij vinden het onrechtvaardig dat veehouders moeten inleveren en vrezen nog meer beperkende maatregelen. LTO Nederland stelt dat het advies geen oplossingen biedt voor de korte termijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.