Johan Vollenbroek van milieuorganisatie MOB pleit voor een landelijk stookverbod, maar dat vergt een lange adem. Gemeenten kunnen de overlast nu al beperken, zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Vollenbroek van milieuorganisatie MOB pleit voor een landelijk stookverbod, maar dat vergt een lange adem. Gemeenten kunnen de overlast nu al beperken, zegt hij. © GinoPress B.V.

Stikstofstrijder Vollenbroek bindt strijd aan met houtkachels: ‘Bewezen ongezond’

Tegen de overlast van houtkachels en vuurkorven, kunnen gemeenten meer maatregelen nemen dan ze beweren. Dat zegt de Nijmeegse stikstofstrijder Johan Vollenbroek.

20 reacties

 • Charles Wit

  10 maanden geleden
  @Hennie Brouwer Dus, "omdat hullie het doen, mag ik het ook"? Je verwoordt de kinderachtigheid van de gemiddelde houtstoker perfect.
 • johan van schaik

  10 maanden geleden
  Voor wat betreft de omgeving is al lang bekend dat twee uur houtstoken - ook in de modernste kachels - meer luchtvervuiling oplevert dan een autorit van Arnhem naar Milaan. Maar mijn open haard heb vooral laten verwijderen nadat onomstotelijk was komen vast te staan hoe slecht stoken van hout ook binnenshuis is. Vergelijkbaar met het de dag door sigaretten roken door alle bewoners. Paf ze ! Je kinderen zijn je er vast dankbaar voor.
 • Hennie Brouwer

  10 maanden geleden
  Stikstof- en klimaatactivist tot op het bot. Pakt alleen boeren, burgers en buitenlui aanpak. Maar het meest vervuilende, waar tig rapporten over zijn geschreven, mogen onbeperkt door gaan met uitstoten: de biomassacentrales. Volgepompt met subsidies, volgestouwd met Nederlands en overzees hout dat met vervuilende boten en vrachtwagens wordt getransporteerd. Waar de natuur onherstelbaar wordt beschadigd, daar hoor je deze meneer niet over. Hij mekkert over mijn houtkachel. Hypocrisie ten top.
 • Gerrit Louter

  10 maanden geleden
  Hebben ze voor die Vollenbroek niet ergens een baantje waar hij zich uit kan leven in z,n hobby......? op de maan misschien...? kan hij de hele wereld overzien en zijn wij hier van dat stikstof gezeur af...! of zou hij dan de maan mannetjes dwars gaan zitten...?
 • joan sas

  10 maanden geleden
  Goed stoken vereist kennis; er wordt wat afgeprutst door houtstokers. Vaak smoort men en stoot zo 20 tot 100x meer gif uit dan nodig is. Men weet vaak niet wat een allesbrander is [luchttoevoer 'boven en onder' het rooster, zodat je 'hout/turf en kolen' kunt stoken]. Een goed gestookte houtkachel heeft geen rookpluim; dat zie je vaak anders. Rook zie je omdat het bestaat uit onverbrande teerdeeltjes.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.