De nieuwe terminal van Lelystad Airport.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe terminal van Lelystad Airport. © Hollandse Hoogte / ANP

Stikstofstrijder Vollenbroek valt vliegverkeer aan: ‘Helft minder vluchten, vliegveld Rotterdam dicht en Lelystad niet open’

updateNIJMEGEN - Het aantal vluchten in Nederland moet worden gehalveerd, vliegveld Rotterdam moet dicht en Lelystad mag niet open. Alleen dan kan Nederland voldoen aan de eigen stikstofwetgeving.

24 reacties

 • E. Lauret

  4 maanden geleden
  Ben heel erg blij met deskundige mensen als Johan Vollenbroek. Stikstof is veel erger dan veel mensen zich (willen) realiseren: momenteel sterven bossen op de Veluwe en vogels breken hun ledematen in het nest, als de eieren het al overleven. Jawel, door stikstof. Vollenbroek en MOB zijn uitermate deskundig op dit gebied, dus waarom willen sommige mensen hem hier zwart maken? Eigenbelang of onwetendheid misschien? Verdiep je eens in de materie, daartoe zou ik mensen willen uitnodigen...
 • tgm beuningen

  7 maanden geleden
  Niet-essentiële activiteiten zoals vliegen willen halveren is sowieso verstandiger dan essentiële activiteiten gaan halveren.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  wat is trouwens zijn standpunt over die vervuilende windvangers en zonnewoestijnen die her en der zonder medeweten en inspraak van de burgerij uit de grond worden gestampt?
 • Paul David

  7 maanden geleden
  Een flinke kerncentrale in Groningen (als compensatie voor de aardgaswinning), eentje in Lelystad en nog een in Zeeland.
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  Wat lelystad betreft ben ik het helemaal eens, dat VVD prestige project dient gewoon als grootste blunder allertijden te worden bestempeld. wie legt er nu een vliegveld aan als er nog geen enkele goedgekeurde vergunning voor is afgegeven.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.