‘Stille’ kermis Nijmegen: ‘fijn dat er minder prikkels zijn’

NIJMEGEN - Vond u het dinsdagmiddag ook zo stil op de kermis in het centrum van Nijmegen? Kan kloppen. Speciaal voor mensen die wel van de kermis houden maar sneller overprikkeld zijn, werd een prikkelarme kermis gehouden. Geen flitsende lampen, geen bonkende bassen, maar wel kermis.

Hoewel ze niet speciaal voor de stille kermis is gekomen vindt Diane Linssen het toch wel fijn. ,,Je krijgt wat minder prikkels, de muziek staat wat minder hard. Ik ben met twee kleine kinderen die net in de breakdance zijn geweest. Als de muziek en de lampen aan staan, dan is dat het toch heftiger.” Zoontje Aiden Linssen mist de muziek wel, maar vond de breakdance ‘echt top’! 

Kermisliefhebbers kunnen tot en met 13 oktober terecht in het centrum van de Waalstad, maar dan staat de muziek wel gewoon ouderwets op volle sterkte.

Diana Linssen (re) met zoon Aiden en vriendin Jodie op de prikkelarme kermis in Nijmegen.
Volledig scherm
Diana Linssen (re) met zoon Aiden en vriendin Jodie op de prikkelarme kermis in Nijmegen. © Bert Beelen
  1. Keiharde kritiek op corona-aanpak: ‘Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld, alsof dat het enige is dat er toe doet’
    PREMIUM
    interview

    Keiharde kritiek op corona-aan­pak: ‘Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld, alsof dat het enige is dat er toe doet’

    NIJMEGEN - Gezondheidsminister Hugo de Jonge beticht hij van het ‘wekken van verkeerde verwachtingen’, virologen van ‘onbescheidenheid’. ,,Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld. Alsof dat het enige is dat er toe doet.’’ Hoogleraar ouderengeneeskunde Marcel Olde Rikkert kraakt harde noten over hoe Nederland tot nu toe is omgegaan met het virus, zijn ouderen, en met de jongere generaties.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.