Roos den Oever praat met een voorbijganger, terwijl Judith Holzmann de tekst afmaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Roos den Oever praat met een voorbijganger, terwijl Judith Holzmann de tekst afmaakt. © Bert Beelen

Stoepkrijten tegen intimidatie op straat: ‘Het gebeurt ook hier in Nijmegen’

NIJMEGEN - Straatintimidatie gebeurt ook in Nijmegen. In de kroeg, op straat en op het station. Om hier aandacht voor te vragen hebben studenten Roos van den Oever (22) en Judith Holzmann (23) het instagramaccount Catcalls of Nimma opgericht. Hierop plaatsen ze anoniem verhalen van slachtoffers en schrijven ze delen hiervan op de stoep.

6 reacties

 • L Borrijn

  1 jaar geleden
  @richy vervuurt. Mijn dochter droeg een wijde jogging broek, een oversized tshirt en geen make-up toen ze achtervolgd werd vanuit de winkel. Hoezo "meisjes willen aandacht"? Ik droeg in de jaren 70 de kleding die jij beschrijft. Niemand haalde het in z'n hoofd mij lastig te vallen. Het is gewoon ordinaire normvervaging.
 • richy vervuurt

  1 jaar geleden
  Als je het niet leuk vind dat mensen naar je korte rokje of korte broek kijken moet je het niet dragen. Je doet het aan omdat je het leuk vind mensen M/V hoeven je niet lastig te vallen maar dat ze kijken kun je niet verbieden. Toen ik jong was deden de meisjes korte jurkjes aan om onze aandacht te krijgen en was er geen problemen als we naar ze keken want dat was wat ze wilde.
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Vrouwen willen o.a. niet als als hoer gezien of uitgemaakt worden bij het over straat gaan. Indien er niet gesproken wordt over de intimidatie op straat, dan kunnen de rechten van vrouwen en anderen ook in Nederland aangetast worden. Daders komen te gemakkelijk weg/worden niet of nauwelijks bestraft voor hun grensoverschrijdend sexueel gedrag. Ayaan Hirsi Ali heeft hierover het boek "Prooi" geschreven.
 • Ton Verkerk

  1 jaar geleden
  Deze man heeft gewoon de persoon die hem hielp beschreven aan haar kleding. Wanneer hij had gezegd dat ie geholpen was door een man in korte broek was er niets aan de hand geweest. Misschien was het korte rokje opvallend omdat het daar geen weer voor was, je hoeft toch niet meteen achter alle uitspraken seksuele insinuaties te zoeken.
 • L Borrijn

  1 jaar geleden
  Ik heb geen Instagram dus post het hier maar. Mijn dochter werd achtervolgd door een wildvreemde man vanuit de Jumbo Lindenholt Nijmegen naar huis. Ze was net de boodschappen aan het uitladen toen hij stopte, zijn autoraam opendraaide en haar vroeg hoe ze heette en of ze vrijgezel was. Hij weet nu dus waar ze woont! Mannen, het is niet oké om vrouwen te achtervolgen. Het is GEEN compliment. Het is stalken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.