Volledig scherm
Foto: DG

Stormloop op Waalboottochten met De Gelderlander

NIJMEGEN - Op de boottochten van De Gelderlander op de Waal in NIjmegen is een ware stormloop ontstaan. De tochten van deze donderdag 22 augustus en donderdag 29 augustus zijn volgeboekt. De volgende gelegenheid is nu 12 september.

Op die donderdag 12 september zijn er tochten om 15.30 uur en 17.30 uur.

11 tochten
Reseveren kan bij de Pannenkoekenboot (024-3601262, de entree bedraagt 5 euro). Mogelijk komen er ook nog enkele tochten later in de maand september en begin oktober. Hierover wordt nog overlegd met de de directie van de Pannenkoekenboot. Deze zomer heeft De Gelderlander al 11 tochten georganiseerd (allemaal uitverkocht).

Ontwikkelingen langs Waal
Op de Waaltochten van de Gelderlander geeft redacteur Rob Jaspers uitleg over de vele ontwikkelingen langs de Waal. Zo vaart de boot naar de nieuwe Nijmeegse stadsbrug De Oversteek en naar het begin van de nevengeul bij Lent.

Maar de boot vaart bijvoorbeeld ook naar de elektriciteitscentrale en langs de post van Rijkswaterstaat aan de kop van het MaasWaalkanaal. Vanaf de boot is ook een goed zicht op de Lindenberghaven, de toekomstige halteplek van historische schepen. Er wordt stilgestaan bij 't Meertje waar nu gebouwd wordt aan een bruggetje richting de Ooijpolder. In de Waalhaven wordt uitleg gegeven over de woningbouw op het Waalfront en de historie van dit gebied.

De boten vertrekken vanaf de Waalkade ter hoogte van het Holland Casino.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.