Volledig scherm
Drukte op het parcours van de Zevenheuvelenloop 2012. © Gerard Verschooten

Stormloop op Zevenheuvelenloop: recordaantal inschrijvingen

NIJMEGEN - In twee dagen tijd hebben zich bijna 8.000 hardlopers aangemeld voor de Zevenheuvelenloop. Volgens de organisatie hebben zich niet eerder zoveel deelnemers in zo'n korte tijd ingeschreven.

De inschrijving voor de Nijmeegse loopwedstrijd startte zaterdagochtend 9.00 uur. Voor de 15 kilometer hadden zich zondagavond zesduizend lopers ingeschreven, de 5 en de 10 kilometer telden respectievelijk 800 en 1.000 deelnemers.

Dagrecord

"Een recordaantal inschrijvingen", meldt directeur Ronald Veerbeek van stichting Zevenheuvelenloop verheugd. "Het dagrecord stond tot nog toe op 1.200."

De grote toeloop heeft volgens Veerbeek alles te maken met de jubileumloop die in november plaatsvindt. Dan wordt de 30ste editie gehouden. Om het jubileum te vieren, is de Zevenheuvelenloop uitgebreid. Gewoonlijk is er één afstand: 15 kilometer op zondag. Dit jaar kunnen deelnemers ook 5 of 10 kilometer lopen op de zaterdagavond.

Meer vrouwen

"Voor de zondag melden zich gewoonlijk 70 procent mannen en 30 procent vrouwen aan. Het beeld voor de zaterdagavond is nu precies omgekeerd: 30 procent mannen, 70 procent vrouwen."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.