Soberheid troef op een van de kamers in Heumensoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Soberheid troef op een van de kamers in Heumensoord. © Paul Rapp

Stortvloed aan spullen overvalt Heumensoord: 'Het wordt gedumpt met een briefje erop'

NIJMEGEN/ HEUMEN - Mensen komen sinds vrijdag massaal spullen brengen naar de noodopvang voor Afghanen in Heumensoord en laten deze in de bossen achter. Het COA, dat het tentenkamp heeft opgezet, zegt dat dat niet de bedoeling is en roept op daar mee te stoppen.

14 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  De COA kan deze spullen naar Polen brengen, daar kunnen ze het goed gebruiken.
 • Say its

  2 maanden geleden
  Het COA is degene die de spullen niet wil hebben, omdat ze er een pot geld voor hebben gereserveerd/gekregen. Dus geef de schuld niet aan de asielzoekers. Ga eens kijken waar het hoofdkantoor van het COA zit. Heel veel luxe. Ik heb gezegd. S. Marilyn
 • Piet Moenen

  2 maanden geleden
  Eerst klagen dat ze in erbarmelijke omstandigheden leven, dan proberen de mensen ze te helpen, krijgen we deze reactie. Als Nederlander kun je het ook nooit goed doen. Hoe dan ook de NLer is een blijft de pispaal. Of heeft de journalistiek het erger gemaakt dan het is. Ik stel voor dat het terrein vrij toegankelijk is zodat mensen zelf kunnen kijken en een praatje kunnen maken.... Ook goed voor de integratie.
 • Joes Rolsteen

  2 maanden geleden
  Als je overal roept dat ze op stoelen moeten slapen, dan snap ik deze reacties wel. Wasrom zouden ze op stoelen moeten slapen. Hebben we dan ook al een tekort aan luchtbedden, matrassen en stretchers????
 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Goedkope manier om van afval af te komen. De opvang kan zelf aan spullen komen, dus het is alleen maar een belasting. Geef het aan de kringloop, kleding kan in de kledingcontainer en wat niemand wil kan naar een afvaldepot. We hebben inderdaad te veel spullen in de consumptiemaatschappij.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.