Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Straf voor jonge vader met kort lontje: mishandeling, doodsbedreigingen en lesauto gesloopt

NIJMEGEN - Een 19-jarige ex-Arnhemmer, tegenwoordig Nijmegenaar, is woensdag in Zutphen veroordeeld tot 7 maanden jeugddetentie, waarvan bijna 5 maanden voorwaardelijk wegens bedreigingen, mishandeling en vernielingen rondom zijn ex-vriendin in de Arnhemse wijk Malburgen.

De jongeman werd steeds boos, toen hij vond dat hij zijn piepjonge dochtertje niet vaak genoeg kon zien. De officier van justitie had 8 maanden jeugdgevangenis waarvan 4 voorwaardelijke geëist.

De jonge vader ging in september naar zijn ex-vriendinnetje. Daar trapte hij beide dagen de poort in en vernielde en hij de telefoon van zijn ex. Binnen sloeg hij zijn ex-vriendin, terwijl ze het dochtertje op de arm had. Hij dreigde ook het huis op te blazen en handgranaten over het hek te gooien bij de politiebureau’s in Arnhem-Zuid en Arnhem-Noord.

Rij-instructeur bedreigd en auto vernield

Ook belaagde de man bij een andere gelegenheid de lesauto waar het vriendinnetje les in kreeg. Hij dreigde haar en de instructeur dood te steken en vernielde de lesauto.

De man was bij het plegen van de misdrijven 18 jaar, maar de rechtbank heeft op advies van de reclassering het jeugdstrafrecht toegepast. Dat kan, als de persoonlijke omstandigheden van de verdachte daar om vragen. De reclassering acht de kans groot dat de jongeman goed zal reageren op begeleiding en hulpverlening om zo zijn agressie aan te pakken en te werken zijn toekomst. 

Schadevergoeding

De rechter ging daarin mee, maar stelde wel een proeftijd vast van twee jaar. Als hij binnen die periode nog eens over de schreef gaat, moet hij ook het voorwaardelijke deel van de jeugddetentie uitzitten. Verder moet hij zijn ex-vriendin een schadevergoeding van 250 euro betalen.

De man werd ook verdacht van het tijdelijk meenemen van de telefoon van zijn ex-vriendin, maar daarvan is hij vrijgesproken.

  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.