Stadseiland Veur-Lent
Volledig scherm
PREMIUM
Stadseiland Veur-Lent © Foto: Bert Beelen

Streep door stadspeiling over woningen op Veur-Lent, politiek reageert furieus: ‘Ze willen pertinent bouwen. Arrogantie ten top’

NIJMEGEN - Er komt geen stadspeiling over bebouwing op het stadseiland Veur-Lent. Volgens het college van burgemeester en wethouders is dat ‘gezien de fase waarin de plannen voor het stadseiland nu zijn, niet uitvoerbaar'. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad wil juist wel een stadspeiling.

24 reacties

 • patrick wijgman

  2 jaar geleden
  Heel goed volbouwen dat stukje grond...graag met betaalbare woningen dit keer . Niet iedereen kan en wil 1300 euro per maand ( en meer ) betalen. En aan al die mensen die puur uit eigenbelang tegen zijn..., ook jullie moeten eens offers maken . In NL heb je nu eenmaal buren.
 • Ron van Dijk

  2 jaar geleden
  Niks mis mee, om daar te bouwen. De algemene woningnood - ook in onze regio - is groot en daar moet wat aan gedaan worden.
 • ESTHER Gerrits

  2 jaar geleden
  Echt heel erg jammer om dat stukje nog vol te bouwen. Schaam je Nijmegen. Bouwen is nodig, maar niet persé op die plek. Lent heeft nog ruimte genoeg.
 • R Nobel

  2 jaar geleden
  Groenlinks is al tijden hopeloos verdeeld over referenda, maar natuurlijk willen mensen dat er gebouwd wordt. Er worden al tig jaar meer mensen geboren dan er doodgaan of woningen gebouwd worden, en niet-bouwen kost de gemeente geld dat de burgers ook niet allemaal op kunnen hoesten. Dat alternatieven als kraken of in een vakantiepark wonen illegaal zijn is niet de schuld van groenlinks. Dat uitkeringsgerechtigden die gaan samenwonen daarvoor "beboet" worden (voordeurdelerskorting) ook niet.
 • Byron Hendriks

  2 jaar geleden
  Voor zover het niet al duidelijk was is het nu glashelder. GroenLinks is een regentenpartij, die schijt heeft aan de Nijmeegse burger. Bouwen voor de rijken, onze groene en open ruimte vol laten bouwen door graaiende projectontwikkelaars, schijt hebben aan controle door de gemeenteraad en minachting voor democratie. Wat een arrogantie na het vertrouwen dat ze van de kiezer gekregen hebben. Ze hebben de kans om te laten zien wat ze waard zijn volkomen verpest.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen